«Μαύρο» Πάσχα στην άσφαλτο: 44 νεκροί, 475 τραυματίες! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Μαύρο» Πάσχα στην άσφαλτο: 44 νεκροί, 475 τραυματίες!

Το φετινό Πάσχα ενδεχομένως θα καταγράψει ένα νέο αρνητικό ρεκόρ θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα - Από τις 22 Απριλίου 2016 έως και χθες 5 Μαΐου, 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δρόμους όλης της Ελλάδας, με την θλιβερή καταμέτρηση να συνεχίζεται έως και την Κυριακή του Θωμά - Μεγάλη αριθμητικά έξοδος, κακό οδικό δίκτυο και κυρίως η καταρρακωμένη ψυχολογία των οδηγών προκάλεσαν την αύξηση των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τρανό παράδειγμα είναι το δυστύχημα που συνέβη προχθές το απόγευμα, με νεκρό ένα ζευγάρι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κιννέτας, όταν νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα σπάζοντας το στηθαίο που χωρίζει τα δύο ρεύματα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες σε μία εθνική οδό δεν θα έπρεπε όσο βαρύ και να είναι το όχημα να μπορεί να περάσει στο αντίθετο ρεύμα.

Oι συμβουλές της τροχαίας

Οι αξιωματικοί υπηρεσιών της Τροχαίας τονίζουν ότι «όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η ψυχολογία είναι καθοριστικός παράγοντας της οδηγικής συμπεριφοράς. Ο κόσμος έχει περισσότερες έγνοιες στο κεφάλι του σε σχέση με παλιά. Φεύγει για το χωριό του πιεσμένος. Αυτό είναι και το λάθος των οδηγών. Οδηγούν με νευρικότητα και δεν συγκεντρώνονται στο δρόμο. Βλέπουμε οδηγούς αφηρημένους και άλλους νευρικούς που κάνουν ανούσιες προσπεράσεις. Η επιστροφή των εκδρομέων συνεχίζεται και γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλους να προσέχουν για να μην προσθέσουμε άλλους νεκρούς στη μακρά λίστα. Πρόκειται για έναν πόλεμο σε περίοδο ειρήνης».

Εκτός από τους 44 νεκρούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφηκαν 45 βαριά τραυματίες και 430 ελαφρά. Οι αριθμοί είναι αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι. Το Πάσχα του 2015, σε χρονικό διάστημα 17 ημερών, οι νεκροί ήταν 35, δηλαδή εννιά λιγότεροι σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Και νέα τροχαία δυστυχήματα

Τα τραγικά περιστατικά δεν σταμάτησαν ούτε χθες. Αυτοκίνητο με οδηγό έναν 36χρονο μάγειρα κινούνταν στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Αγίας Γαλήνης όταν ξαφνικά για άγνωστο λόγο εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 43χρονη αγρότισσα. Η σύγκρουση έγινε στο 12ο χιλιόμετρο της οδού και είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία και οι δύο οδηγοί, όπως και η 70χρονη συνεπιβάτης –επίσης αγρότισσα- του δεύτερου οχήματος που πήγαινε κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας της. Τραγικό συμπέρασμα ότι κανείς από τους τρεις δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Για το περιστατικό παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, ενώ ελήφθη δείγμα αίματος από τους εμπλεκόμενους, το οποίο εστάλη στο αρμόδιο εργαστήριο για ανίχνευση αλκοόλης ή άλλων τοξικών ουσιών.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης τρία νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη. Σημαντικό ρόλο στην πρόκλησή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η έντονη χαλαζόπτωση και η ολισθηρότητα του δρόμου.

Στην πρώτη περίπτωση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις κοπέλες και κινούταν στην περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών, στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου, στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε όχημα, ο οδηγός του οποίου είχε χάσει τον έλεγχο και το είχε ακινητοποιήσει στη μέση του δρόμου. Από την πρόσκρουση σκοτώθηκε επί τόπου η 24χρονη οδηγός όπως και λίγο αργότερα η συνομήλικη συνοδηγός κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο συνεπιβάτισσες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Στη Θεσσαλονίκη ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανίων - Πορταριάς Χαλκιδικής, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA