Σε εφαρμογή από τις 20 Μαΐου η ευρωπαϊκή οδηγία για την πώληση καπνού και τσιγάρων στην ΕΕ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε εφαρμογή από τις 20 Μαΐου η ευρωπαϊκή οδηγία για την πώληση καπνού και τσιγάρων στην ΕΕ

Ενα πραγματικό σοκ θα περιμένει τις επόμενες μέρες τους καπνιστές που θα πάνε στο περίπτερο για να αγοράσουν τσιγάρα - Ακολουθώντας τη σχετική οδηγία της ΕΕ, τα πακέτα θα έχουν τυπωμένα σκληρά μηνύματα και σοκαριστικές φωτογραφίες, ώστε να αποτρέψουν τους νέους να μην ξεκινήσουν το τσιγάρο και να ευαισθητοποιήσουν τους καπνιστές για να το κόψουν.

Τη σχετική οδηγία περί καπνικών προϊόντων είχε ψηφίσει πέρσι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όμως η εφαρμογή της δεν έγινε ποτέ μετά την προσφυγή των τεσσάρων μεγαλύτερων καπνοβιομηχανιών του κόσμου στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο τελικά δεν τις δικαίωσε.

Μάλιστα, οι τέσσερις καπνοβιομηχανίες, Philip Morris, JTI, Imperial Tobacco και BAT, δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Έτσι, από την Παρασκευή 20 Μαΐου, ξεκινά υποχρεωτικά η εφαρμογή της οδηγίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, απαγορεύει ακόμη την πώληση των πακέτων των 10 τσιγάρων, αλλά και προϊόντα καπνού με χαρακτηριστικά αρώματα και γεύσεις όπως μέντα και σοκολάτα. Δεν επιτρέπεται ακόμα η χρήση αρωματικών ουσιών στα φίλτρα, στα τσιγαρόχαρτα ή στις συσκευασίες, και δεν επιτρέπεται η διάθεση στην αγορά προϊόντων καπνού με αυξημένη τοξικότητα ή εθιστικότητα.

Η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες χώρες που συμμορφώνεται στην οδηγία. Τα νέα πακέτα με τις 42 φωτογραφίες, που έχουν εγκριθεί, αναμένεται να φτάσουν στην ελληνική αγορά σε λίγες εβδομάδες.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA