Τσίπρας - Πούτιν: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση της ελληνορωσικής συνεργασίας (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσίπρας - Πούτιν: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση της ελληνορωσικής συνεργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη σημασία προώθησης της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας σε μια σειρά από τομείς τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν... 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελεί για την Ελλάδα στρατηγική επιλογή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας τόσο κατά τις κοινές δηλώσεις, όσο και νωρίτερα στην τελετή υποδοχής του Β. Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου. «Υπάρχουν καλές προοπτικές να μεταμορφώσουμε τις σχέσεις και συναισθήματα των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα», ανέφερε από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς στο πλαίσιο της επίσκεψής του υπεγράφησαν μνημόνια οικονομικής συνεργασίας σε καίριους τομείς.
 
Αναφερόμενος στις συμφωνίες που υπεγράφησαν ο κ.Τσιπρας μίλησε για πολυεπίπεδη συνεργασία.

Στον τομέα της ενέργειας σημείωσε ότι «στρατηγική επιδίωξη είναι η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο», και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε κοιτώντας το εθνικό μας συμφέρον και με τη γνώμη ότι οι αγωγοί είναι γέφυρες συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, εκτός του τομέα του φυσικού αερίου, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες συνεργασίας όπως στις ανανεώσιμες πηγές, στο πετρέλαιο, γιατί πιστεύουμε ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας και όχι εφαλτήριο συγκρούσεων.

Πολύ ουσιαστικές συνομιλίες χαρακτήρισε τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ηγεσία της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι εξέτασαν ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA