Χαλκίδα: Ένας χρόνος χωρίς την Μαρία Κουμάνταρου! Το χρονικό του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή της και συγκλόνισε το πανελλήνιο! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Ένας χρόνος χωρίς την Μαρία Κουμάνταρου! Το χρονικό του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή της και συγκλόνισε το πανελλήνιο! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλκίδα: Ένας χρόνος χωρίς την Μαρία Κουμάνταρου! Το χρονικό του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή της και συγκλόνισε το πανελλήνιο! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ένας πρόωρος χαμός! Μια νέα κοπέλα που χάθηκε σε ηλικία μόλις 23 ετών. Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη μέρα που η χαμογελαστή Μαρία Κουμάνταρου άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν, μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε με το μηχανάκι της, σκορπίζοντας τον πόνο και τον θρήνο όχι μόνο στην οικογένειά της, αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια που αγωνιούσε στο πλευρό της...

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, θα τιμήσουν τη μνήμη της στο ετήσιο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής, 29 Μαϊου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Χαλκίδας (παλιό νεκροταφείο).

Η μοιραία νύχτα του τροχαίου...

Ήταν στις 1:10 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (22-05-2015), όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, το μηχανάκι που κινούταν στην οδό 28η Οκτωβρίου 49, εξετράπη της πορείας του και έπεσε με σφοδρότητα σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η 23χρονη Μαρία, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο «Θριάσιο» όπου νοσηλευόταν, επτά μέρες, διασωληνωμένη στην εντατική μονάδα θεραπείας. Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών η 23χρονη κατέληξε το πρωί της Πέμπτης (28-05-2015).

Η Μαρία Κουμάνταρου έδωσε ζωή σε έξι συνανθρώπους μας που είχαν άμεση ανάγκη μεταμόσχευσης...

Οι γονείς της, παρά τον ανείπωτο πόνο τους για τον άδικο χαμό της μοναχοκόρης τους, με μια τόσο γενναία όσο και συγκινητική απόφαση, δώρισαν τα όργανά της, χαρίζοντας ζωή σε έξι άτομα, οι οποίοι έγιναν λήπτες των οργάνων που είχαν ανάγκη μεταμόσχευσης. 

Το τελευταίο «αντίο» στην 23χρονη είπαν εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς, που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (02-06-2015) στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Χαλκίδα. Ντυμένη νύφη η 23χρονη Μαρία Κουμάνταρου έφυγε για το τελευταίο της "ταξίδι".

ΒΙΝΤΕΟ

Ο ιερός ναός όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, πλημμύρισε από κόσμο. Η κοπέλα πήγε στην τελευταία της κατοικία, ντυμένη νύφη, ενώ η επιθυμία της οικογένειας ήταν να φοράνε όλοι λευκά.
Στη κηδεία βρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της Χαλκίδας, για να πουν το τελευταίο αντίο στην κοπέλα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. Για τη μεταφορά του κόσμου υπήρχε και λεωφορείο του Δήμου Χαλκιδέων. 

Τραγικές φιγούρες ήταν οι δύο γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι η μοναχοκόρη τους χάθηκε για πάντα, με αυτόν τον άδικο τρόπο. Αντί στεφάνων και λουλουδιών, δόθηκαν χρήματα σε κουτί που υπήρχε στην είσοδο της εκκλησίας για το χαμόγελο του παιδιού. 

Τέλος δείτε ξανά πως την αποχαιρέτησε ο σύντροφος της Κώστας που έγραψε το κείμενο λίγη ώρα μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του Μαρίας:

«Μωρό μου όμορφο, Αγάπη μου, Αγγελε μου, ήθελα να σου πολλά, είχα όνειρα για εμάς και κάποιος μας τα πήρε. Ας σε έχει ο θεός καλά γιατί θα είσαι ο ποιο όμορφος άγγελος.

Σε λάτρευα και θα σε λατρεύω, μου έδινες χαρά και σε ευχαριστώ που ήσουν δίπλα μου, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.
 
Αγάπη μου θα σε σκέφτομαι και θα σε ονειρεύομαι.
 
Μία αγκαλιά ήθελα και ένα φιλάκι πριν φύγεις, δεν πειράζει όμως, θα σε αγκαλιάζω στον ύπνο μου, μωρό μου σε αγαπάω πολύ, ας είσαι καλά όπου και να πας. Και εκεί έχω φίλους που θα σε προσέχουν.
 
Φιλιά πολλά γυναικάρα μου!» 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Χαλκίδα: Σήμερα η κηδεία της Μαρίας Κουμάνταρου

Χαλκίδα: Συγκλονίζουν οι γονείς της αδικοχαμένης Μαρίας! - Δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους σε έξι ανθρώπους!

Χαλκίδα: Συγκινεί ο σύντροφος της Μαρίας Κουμάνταρου - «Είχα όνειρα για εμάς και κάποιος μας τα πήρε, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!»

Θρήνος στη Χαλκίδα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 23χρονη Μαρία Κουμάνταρου (ΦΩΤΟ)

Χαλκίδα: Στο κόκκινο η αγωνία για τη γλυκιά Μαρία - Προσεύχονται για τη ζωή της, οι γονείς και οι φίλοι της! (ΦΩΤΟ)

Χαλκίδα: Αγωνία για την 23χρονη Μαρία που χαροπαλεύει μετά από τροχαίο! (ΦΩΤΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA