Δημοψήφισμα: Η Βρετανία μετά από 43 χρόνια εγκαταλείπει την Ευρώπη - BREXIT 51,9% - REMAIN 48,1% (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοψήφισμα: Η Βρετανία μετά από 43 χρόνια εγκαταλείπει την Ευρώπη - BREXIT 51,9% - REMAIN 48,1% (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια η Βρετανία αποφασίζει να εγκαταλείψει την ΕΕ...

Ιστορική ημέρα για την Βρετανία και την Ευρώπη η 23η Ιουνίου 2016. Οι Βρετανοί σε ποσοστό 51,9% ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, μια απόφαση που προκαλεί "σεισμό" στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το 51,9% των Βρετανών ψήφισαν υπέρ του Brexit ενώ το 48,1% υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.. Το ποσοστό συμμετοχής των Βρετανών στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 70%

LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Συγκεκριμένα 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ του Brexit και 16,1 εκατομμύρια υπέρ της παραμονής στην Ένωση.

Προηγήθηκε ολονύχτιο θρίλερ και μάχη "στήθος με στήθος" μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο νωρίς το πρωί. Η διαφορά του Brexit απο το Bremain ξεπερνά τις ένα εκατομμύριο ψήφους.
Brexit - αποτελέσματα
Απο ώρα σε ώρα αναμένεται δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον του οποίου την παραίτηση ζήτησε ο Νάιζτελ Φάρατζ. Ο επικεφαλής του Ukip δήλωσε ότι «αρχίζει να ονειρεύεται ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο».«Πλέον , τολμώ να ονειρευθώ ότι ο ήλιος θα ανατείλει σε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φάρατζ.«Το καταφέραμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα διαλύσει αυτό το αποτυχημένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει προς μία Ευρώπη κυρίαρχων κρατών». Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανερξαρτησίας μας», δήλωσε ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του Brexit. 

Μουδιασμένη η Ευρώπη παρακολουθεί την εξέλιξη και ήδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις ενω αναμένεται έκτακτη συνεδρίση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην Καγκελαρία έχει μεταβεί ήδη η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ πραγματοποιεί ήδη «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δεν αποκλείεται ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να επισπεύσει τις διαδικασίες. Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμένεται πάντως να απασχολήσουν και την συνάντηση των ηγεσιών του Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Πότσνταμ.

"Η Μεγάλη Βρετανία στέκεται μετά την απόφαση για Brexit ενώπιον μιας δύσκολης οικονομικής αποστολής", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην εκπομπή «Morgenmagazin» των δημόσιων καναλιών της γερμανικής τηλεόρασης ARD και ZDF. «Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας φάσης ανασφάλειας. Τώρα πρέπει η ΕΕ να αναλύσει την κατάσταση με νηφαλιότητα», πρόσθεσε ο κ. Σουλτς.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι η ψήφος της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "μια κακή ημέρα για την Ευρώπη"."Ανάθεμα! Μια κακή ημέρα για την Ευρώπη", έγραψε στο Twitter ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA