Τέλος και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους - Απαγορεύεται και η διαφήμιση του! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τέλος και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους - Απαγορεύεται και η διαφήμιση του!

Οι ρυθμίσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλούν την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ)...

Όπως αναφέρουν, στο νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύεται η χρήση ατμού από ηλεκτρονικό τσιγάρο στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και η διαφήμισή του.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΕΕΗΤ, το νομοσχέδιο συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία, ανάχωμα για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και πρόκληση για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι νόμοι στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Δημήτρης Πετρόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι το υπουργείο Υγείας εξισώνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το κανονικό τσιγάρο και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι σα να λες στους καπνιστές ή θα το κόψεις ή θα πεθάνεις. Για την κυβέρνηση το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σαν να μην υπάρχει ως εναλλακτική λύση, δεν επιτρέπει τη διαφήμισή του και τώρα δεν θέλει να το βλέπουν να υπάρχει γύρω μας, τώρα δεν θέλουν να βλέπουν ούτε τους ατμιστές».

Ο ΣΕΕΗΤ τονίζει επίσης ότι στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία επιτρέπεται το άτμισμα στους δημόσιους χώρους και στοχευμένες μορφές ενημέρωσης των ενηλίκων για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA