Ο Σκλαβενίτης αγοράζει και σώζει τον Μαρινόπουλο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Σκλαβενίτης αγοράζει και σώζει τον Μαρινόπουλο

Σωσίβιο στη Μαρινόπουλος, τους 12.500 εργαζόμενους του δικτύου και τους άλλους τόσους των προμηθευτών αποφασίζουν να ρίξουν τράπεζες και Σκλαβενίτης...

Ήδη η Alpha Bank, καθώς και η Eurobank ενέκριναν ομόφωνα το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, ενώ αύριο αναμένεται να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις η Εθνική και η Πειραιώς. Το τελευταίο τεκμαίρεται από το γεγονός της έγκρισης του σχεδίου από τις αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα χορηγήσουν στη νέα εταιρεία (θα έχει νέο ΑΦΜ και θα ανήκει στον Σκλαβενίτη) 360 εκατομμύρια ευρώ δάνειο διάρκεια δέκα ετών με χαμηλό επιτόκιο και εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους στη λήξη.

Το επιτόκιο θα είναι 1,5% και οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα μετοχοποίησης του δανείου και απόκτησης του 25% της νέας εταιρείας.

Η νέα εταιρεία θα ανήκει σε ποσοστό 100% στη Σκλαβενίτης η οποία θα διαθέσει 75 εκατομμύρια φέτος για τη χρηματοδότησή της και άλλα 55 εκατομμύρια το δεύτερο χρόνο. Τα συνολικά κεφάλαια των 485 εκατομμυρίων ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης, καθώς και για μερική εξόφληση των προμηθευτών.

Πάντως, οι οφειλές προς τους προμηθευτές προβλέπεται να ¨κουρευτούν¨ σε ποσοστό που θα φτάνει ακόμα και στο 50%.
 
Τέλος η διάσωση της Μαρινόπουλος θα γίνει μέσω του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA