Συναγερμός για την ελονοσία: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την διακοπή αιμοδοσίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συναγερμός για την ελονοσία: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την διακοπή αιμοδοσίας

 
Σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, θα αναζητηθούν τρόποι αναπλήρωσης των απαραίτητων μονάδων αίματος στους 12 δήμους της χώρας, ανάμεσα τους και ο Δήμος Χαλκιδέων...

Έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε για το θέμα, ανακοινώθηκε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η Δημόσια Υγεία.

Σχετικά με τα σποραδικά κρούσματα, επισημαίνονται από το υπουργείο τα εξής:
 
-Η παρουσία τους είναι ένα φαινόμενο, με εξάρσεις και υφέσεις, που παρατηρείται όλα τα τελευταία χρόνια.
 
-Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για έγκαιρη διάγνωση, ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.
 
-Ο αριθμός των “εισαγομένων” κρουσμάτων ήταν απολύτως αναμενόμενος, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων - μεταναστών που προσήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.
 
-Σε “εγχώρια μετάδοση” οφείλονται τέσσερα κρούσματα, μετά την εκδήλωση των οποίων ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας συντονίζει και εποπτεύει την υλοποίηση των ενδεδειγμένων μέτρων για την αποφυγή διασποράς της νόσου.
 
-Υπάρχει ειδικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Έχει εκπονηθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, θα αναζητηθούν τρόποι αναπλήρωσης των απαραίτητων μονάδων αίματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ελονοσία στη Χαλκίδα: Αποκλείονται από την αιμοδοσία ακόμη και οι περαστικοί - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Σε «καραντίνα» η Χαλκίδα λόγω ελονοσίας: Αποκλεισμός από οποιαδήποτε αιμοδοσία για 6 μήνες - Δείτε ποιες περιοχές βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό - Οδηγίες προς ταξιδιώτες και πολίτες αν εμφανίσουν πυρετό - Μεγάλες οι ευθύνες του Δήμου και της Περιφέρειας!

  

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA