Με την Χαλκιδέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με την Χαλκιδέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια του δικαστικού κλάδου παρουσιάστηκε στους προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων κατά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου...

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι με την πρόταση γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους «και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε», ενώ δεσμεύτηκε και για αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας και έχουν μειώσεις, που απαξιώνουν το δικαστικό λειτούργημα. Την ικανοποίησή της εξέφρασε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. 
 
ΒΙΝΤΕΟ

Είναι, τόνισε ο κ. Τσίπρας, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

«Και νομίζω», συνέχισε, «ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει υπό την έννοια ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια, ιδίως τα χρόνια τα 5 χρόνια της κρίσης, υπήρξαν πολύ μεγάλες ονομαστικές μειώσεις που απαξιώνουν το ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».

«Βεβαίως», επισήμανε ο πρωθυπουργός, «αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα βρισκόμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής και οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες» και πρόσθεσε ότι η πρόταση που παρουσιάζεται, θα κριθεί κι από τους ίδιους και από τις ενώσεις και τους ίδιους τους λειτουργούς στο χώρο της δικαιοσύνης και όχι μόνο, καθώς, όπως επισήμανε, τα ειδικά μισθολόγια αφορούν και στρατιωτικούς, ενστόλους με την ευρύτερη έννοια, αστυνομικούς αλλά και τους πανεπιστημιακούς και άλλους καθηγητές, το διπλωματικό σώμα και γιατρούς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των δικαστικών πριν από μία εβδομάδα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός απολογούμενος για την καθυστέρηση ανταπόκρισης, την οποία απέδωσε στον φόρτο των εξελίξεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA