Το ΣτΕ ακυρώνει την παύση Γιαννόπουλου από το ΚΕΕΛΠΝΟ - Η απάντηση του υπουργείου Υγείας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το ΣτΕ ακυρώνει την παύση Γιαννόπουλου από το ΚΕΕΛΠΝΟ - Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του ακυρώνει τις υπουργικές αποφάσεις Ξανθού και Πολάκη και επαναφέρει στην θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ τον καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο...

Ήταν Μεγάλη Πέμπτη φέτος όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αποφάσισε να αποπέμψει τον τότε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο. Ο τελευταίος προσέφυγε στο ΣτΕ και κατάφερε να λάβει προσωρινή αναστολή της απόφασης Πολάκη αλλά δεν επέστρεψε στην θέση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

Σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει το υπουργείο Υγείας, σχολιάζοντας ατύπως την απόφαση για την απομάκρυνση του πρώην προέδρου Αθανάσιου Γιαννόπουλου και δύο ακόμη μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον περασμένο Μάιο με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους το υπουργείο Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και εάν οι τεχνικοί λόγοι που διέρρευσαν σε ΜΜΕ ως σκεπτικό της απόφασης ισχύουν, τότε το Υπουργείο θα κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να παραμείνει σταθερό στην απόφασή του»

Και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σπεύδει να σημειώσει ότι «το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένο να καθαρίσει μέχρι τέλους το 'απόστημα' του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA