Απόφαση σταθμός δικαστηρίου για "κούρεμα" χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απόφαση σταθμός δικαστηρίου για "κούρεμα" χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Απόφαση σταθμό εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιλίου για τις ασφαλιστικές εισφορές - Με αυτή κρίνονται ως συνταγματικές οι περικοπές εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία...

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιλίου, κρίνεται συνταγματική η περικοπή των χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία των υπερχρεωμένων, σύμφωνα με το νόμο Κατσέλη.

Μέχρι πρόσφατα τα δικαστήρια, διαπίστωναν αντισυνταγματικότητα και δέχονταν ότι δεν μπορούν να αποφευχθούν οι πληρωμές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιλίου έχουμε ανατροπή και χαρακτηρίζεται σαν απόφαση σταθμός, για την περικοπή των χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία των υπερχρεωμένων.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι ο πολίτης που χωρίς δόλο βρίσκεται σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του, μπορεί και πρέπει να ανακτήσει την αγοραστική του δύναμη προάγοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Με την απόφαση αυτή πολίτης με συνολικές οφειλές 54.017,71 ευρώ θα πληρώσει μόνο 3.600 και το ¨κούρεμα¨ των οφειλών προς τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) ξεπέρασε το 90%.
 
Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA