«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια...
 
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, περίπου 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ οι συγκεντρώσεις, τόσο οι μαθητικές το πρωί όσο και των αριστερών οργανώσεων το απόγευμα θα είναι υπό τη στενή επιτήρηση διμοιριών των ΜΑΤ ώστε να αποτραπούν εντάσεις και επεισόδια
.
Στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας έχουν προγραμματιστεί δεκάδες κινητοποιήσεις, με την αστυνομία να βρίσκεται σε συναγερμό υπό τον φόβο επεισοδίων.

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, ενώ στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αναρχικών.

Στις 8 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Λόγω των διαδηλώσεων, από σήμερα το πρωί θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ, την ανησυχία των αξιωματικών της Αστυνομίας ενισχύει ο εντοπισμός 149 μολότοφ το μεσημέρι της Κυριακής, σε κοινόχρηστο χώρο ισογείου στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια ενώ διεξάγονται έρευνες και σε αλλά ακατοίκητα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται και σε: Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA