Μητρόπολη Χαλκίδας: Στις 11 Δεκεμβρίου ξεκινά ο «Έρανος Αγάπης» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μητρόπολη Χαλκίδας: Στις 11 Δεκεμβρίου ξεκινά ο «Έρανος Αγάπης»

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας:

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την Εορτή των Χριστουγέννων, κατά την οποία εορτάζουμε την «έξοδο» του Θεού από τον Εαυτό του για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η «έξοδος» του Εράνου της Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, για τις ανάγκες όλων των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας.

Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 17 Δεκεμβρίου 2016 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.

Για τον σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εξαπέστειλε σχετική Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στις Ενορίες, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε την προηγούμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 Κληρικολαϊκή Σύναξη στη Χαλκίδα, ενώ έχει προσκαλέσει την επόμενη εβδομάδα, σε δύο ακόμη κατά τόπους Συνάξεις, στην Ιστιαία και το Προκόπι, όλους τους Ιερείς και εθελοντές στο φιλανθρωπικό αυτό έργο, για να δώσει τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου, όπως και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου.

Ενημερώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από τον Νοέμβριο 2015 έως και τον Οκτώβριο του 2016, ποσό της τάξεως των 1.890.277,54 € για το φιλανθρωπικό της έργο.

Επίσης, η Τοπική μας Εκκλησία, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, απέδωσε φορολογία (φόρο μισθωμάτων 20%, φόρο ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.), φόρο επί κληρονομιών και δωρεών, τέλος χαρτοσήμου ενοικίων, ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στο Κράτος, το ποσό των 60.675,32 €.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσβάστακτων οικονομικών βαρών, που έχουν «γονατίσει» το Λαό μας, αλλά επειδή πάντοτε υπάρχουν και πιο φτωχοί από μας, αλλά και γιατί ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια, τολμούμε και ζητούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι ο Θεος δεν μας αφηνει γιατι δεν νοιαζόμαστε για την τσέπη μας, αλλά γι’ αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA