Εύβοια: Προσοχή! «Μαϊμού» δικηγόροι κυκλοφορούν στη Χαλκίδα - Δείτε τι καταγγέλει ο Λάμπρος Γκανής | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Προσοχή! «Μαϊμού» δικηγόροι κυκλοφορούν στη Χαλκίδα - Δείτε τι καταγγέλει ο Λάμπρος Γκανής

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο δικηγορικό κόσμο της Χαλκίδας η δράση επιτήδειων που υπόσχονται σε πολίτες φθηνές και γρήγορες δικαστικές ή εξωδικαστικές υπηρεσίες, αλλά στην παραγματικότητα τους παραπλανούν και τους βάζουν σε νομικούς μπελάδες...

Δέκτης παραπόνων από εξαπατημένους πολίτες έγινε πρόσφατα και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Λάμπρος Γκάνης ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τελευταία έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από πολίτες που έχουν πέσει θύματα επιτηδείων που υπόσχονται φθηνές και ταχείες δικαστικές ή και εξωδικαστικές υπηρεσίες. Παρατηρείται το φαινόμενο να διαφημίζονται νομικές υπηρεσίες και ως διά μαγείας λύσεις σε προβλήματα νομικής φύσης από Ενώσεις, Συλλόγους, Κινήματα και Σωματεία ύποπτης προέλευσης και αμφίβολης νομιμότητας καθώς και από εταιρείες και επαγγελματίες που δεν έχουν σχέση με την παροχή νομικών υπηρεσιών με δέλεαρ υποτιθέμενες εξειδικευμένες γνώσεις και χαμηλές τιμές.

Καλούνται δε οι πολίτες, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να το γνωρίζουν, να συμπράξουν σε ενέργειες που δεν έχουν νομική ισχύ, ενέργειες που επιφέρουν δυσανάλογες και κρυφές χρεώσεις και με κατάληξη σε περισσότερα νομικά προβλήματα από αυτά που τους υπόσχονται πως θα λύσουν, καθιστώντας την δικονομική υπόσταση των πολιτών δυσχερέστερη από την αρχική.

Επειδή σύμφωνα με το Νόμο, αλλά και την επιστημονική κατάρτιση, νομικές συμβουλές και υπηρεσίες δύνανται να προσφέρουν μόνο Δικηγόροι, εγγεγραμμένοι σε Δικηγορικό Σύλλογο της Χώρας.

Επειδή είναι προς το συμφέρον των πολιτών να διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους και να λαμβάνουν υπεύθυνες και σίγουρες νομικές συμβουλές και υπηρεσίες.

Επειδή η ανωτέρω περιγραφόμενη πρακτική αποτελεί, αντιποίηση της Δικηγορίας, πράξη που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση.

Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να επιβεβαιώνουν ότι το πρόσωπο που απευθύνονται να τους συμβουλέψει ή να τους παράσχει νομικές υπηρεσίες είναι πράγματι ενεργός Δικηγόρος, εγγεγραμμένος σε Δικηγορικό Σύλλογο της Χώρας και να μη διστάσουν να ρωτούν τον αριθμό μητρώου του και να ζητούν την επίδειξη της Δικηγορικής του ταυτότητας σε ισχύ.

Τέλος, καλούμε όποιον έχει στοιχεία για τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές στην Εύβοια να το καταγγείλει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και εμείς θα σταθούμε δίπλα τους αρωγοί και δικαστικά ως πολιτική αγωγή στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA