GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: «Έχουμε καταγγείλει και διακόψει κάθε συνεργασία με την ΕΔΑΣ Ευβοίας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: «Έχουμε καταγγείλει και διακόψει κάθε συνεργασία με την ΕΔΑΣ Ευβοίας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ:

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει καταγγείλει και διακόψει κάθε συνεργασία με την ΕΔΑΣ Ευβοίας (ΕΔΑΣΕ). Παρόλα αυτά η ΕΔΑΣΕ ακολουθεί μια αποπροσανατολιστική τακτική και συνεχίζει αυθαίρετα να χρησιμοποιεί τα σήματα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παραπλανώντας τους παραγωγούς του νομού.

Η ΕΔΑΣΕ, μέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από την ίδρυσή της, απέτυχε για τρία συνεχόμενα χρόνια, να αξιοποιήσει τις σημαντικές δυνατότητες που της έδωσε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ οι οποίες είχαν στόχο την βελτίωση της θέσης των παραγωγών της Εύβοιας. Αντίθετα συνέχισε την αποτυχημένη, απαξιωμένη και μη παραγωγική πολιτική του παρελθόντος. Έμεινε περιχαρακωμένη μόνον στην υποβοήθηση των παραγωγών για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, όπου ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, τα συνεχόμενα λάθη και οι παραλείψεις της, είχαν αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί του νομού να χάσουν την επιδότηση που δικαιούνταν.

Η επόμενη μέρα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην Εύβοια, υλοποιείται με ένα ευρύ δίκτυο από Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) που θα λειτουργούν όλο τον χρόνο σε Χαλκίδα, Ιστιαία, Αλιβέρι, Κύμη, Κάρυστο και Σκύρο.

Τα νέα ΚΕΑ στελεχώνονται από νέους και νέες επιστήμονες και θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των παραγωγών με στόχο να τους προσφέρουν συμβουλές και βοήθεια για το σύνολο της αγροτικής τους δραστηριότητας και όχι μόνο για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ. Αυτά τα ΚΕΑ συνεργάζονται με υγιείς τοπικούς συνεταιρισμούς που θέλουν να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν αξία στον τόπο τους. Επιπλέον συνεργάζονται με τα δυναμικότερα στοιχεία του νομού, πολίτες που έχουν προσφέρει και αναγνωρίζονται για αυτή τους την προσφορά από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παραμένει αποκλειστικός Φορέας Συντονισμού του έργου του ΟΣΔΕ και επιπρόσθετα αναλαμβάνει την Τεχνική Υποστήριξη του συνόλου των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), χωρίς επιπλέον κόστος για τις νέες υπηρεσίες που θα παρέχει στα ΚΥΔ.

Τα ΚΥΔ προκειμένου να μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλουν άμεσα να υπογράψουν συμβάσεις συνεργασίας με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Η ΕΔΑΣΕ είναι ένα ΚΥΔ που δεν έχει σύμβαση με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Αυτονόητα τα ΚΕΑ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχουν υπογράψει αυτές τις συμβάσεις, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους παραγωγούς της Εύβοιας, να υποβάλουν δίχως λάθη και με ασφάλεια τις δηλώσεις ΟΣΔΕ τους και να λάβουν την επιδότηση που δικαιούνται. Είναι σημαντικό ότι παρέχεται η δυνατότητα στον παραγωγό να πληρώνει με πάγια εντολή μόλις λάβει την επιδότησή του. Επιπρόσθετα μπορεί να ενημερωθεί υπεύθυνα για ένα ευρύ φάσμα από χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και να έχει σημαντική βοήθεια μέσω των εξειδικευμένων συμβούλων της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA