Ψαχνά: Αθωώθηκε ο διαχειριστής της σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» - Είχε συλληφθεί με την κατηγορία της βλασφημίας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ψαχνά: Αθωώθηκε ο διαχειριστής της σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» - Είχε συλληφθεί με την κατηγορία της βλασφημίας (ΦΩΤΟ)

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών απαλλάχθηκε σήμερα από την κατηγορία της εξύβρισης θρησκεύματος, ο Φίλιππος Λοΐζος, γνωστός και ως Γέροντας Παστίτσιος ο οποίος μέσω Facebook σατίριζε τα θαύματα και τις προφητείες του μοναχού Παΐσιου το 2012...

Όταν συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 στα Ψαχνά ο διαχειριστής της σελίδας στο Facebook “Γέρων Παστίτσιος”, η οποία σατίριζε τον Γέροντα Παΐσιο, η κοινή γνώμη αντέδρασε έντονα. Η σύλληψη του Γέροντα Παστίτσιου, “κατά κόσμον” Φίλιππου Λοΐζου, πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στο Κοινοβούλιο. 

Όταν τον συνέλαβαν, έψαξαν εξονυχιστικά το σπίτι του στα Ψαχνά. 
Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε βάση του άρθρο 8 του νόμου 4411/2016 που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2012 μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά υποστήριζε ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο».

Εν συνέχεια έγινε άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής της εν λόγω σελίδας και συνελήφθη με την κατηγορία της βλασφημίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA