Στο Επιμελητήριο Εύβοιας ο πρέσβης της Ταϊβάν - Συνάντηση και με επιχειρηματίες της Εύβοιας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας ο πρέσβης της Ταϊβάν - Συνάντηση και με επιχειρηματίες της Εύβοιας

Συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ταϊβάν στην Ελλάδα, κο Sherman S. Ku είχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Λιονάκης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα - Κεντρικό περιεχόμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση πεδίων επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ευβοϊκών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων της Ταϊβάν καθώς επίσης και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας των δυο πλευρών στον Τουριστικό Τομέα...

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου: Τον κο. Sherman S. Ku συνόδευε ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση.

Το παρόν στην συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο - έδωσε από πλευράς Πρεσβείας της Ταιβάν και ο εμπορικός ακόλουθος κος Alfred Y.H. Wang ενώ από πλευράς διοίκησης του Επιμελητηρίου το παρόν έδωσαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Κουτσαύτης Σπυρίδων, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κος Σταθόπουλος Ιωάννης, η Γ. Γραμματέας κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή, ο Οικον. Επόπτης κος Κούκουζας Ευάγγελος και τα μέλη του ΔΣ κος Ιωάννης Λαλανίτης και κα Βασιλική Ρόγκα.

Στην συνάντηση κλήθηκαν και την παρακολούθησαν επιχειρηματίες του Νομού που εκπροσώπησαν κυρίως τον Τομέα Τροφίμων και Ποτών (επιχειρήσεις παραγωγής σύκων, κρέατος, πουλερικών, κρασιού, τροφίμων, μελιού, χυμών, ελαιολάδου, super foods, αγροτικών προϊόντων, προϊόντων γης κλπ), τον Τομέα των Δομικών Υλικών και τον Τομέα του Τουρισμού τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κος Μιλτιάδης Χέλμης.

Ο κος Sherman S. Ku αφού παρουσίασε το επιχειρηματικό προφίλ της χώρας του τόνισε ότι η Ταϊβάν είναι 18η κατά σειρά χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκτός συνόρων εμπορική δραστηριότητα και κάλεσε τους Ευβοιείς επιχειρηματίες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εξαγωγών – εισαγωγών, προς όφελος και των δυο πλευρών.

Η συνάντηση όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο κος Κεδίκογλου όσο και ο κος Λιονάκης θα αποτελέσει την απαρχή μιας πρωτοβουλίας που θα υποστηριχτεί από την πρεσβεία και από το Επιμελητήριο, με διάφορες δράσεις (εμπορικές αποστολές, εκθέσεις κλπ) για την επίτευξη ευκταίων αποτελεσμάτων όσον αφορά τις διμερείς συνεργασίες, αποτελεσμάτων τα οποία θα τονώσουν περαιτέρω την ευβοϊκή επιχειρηματικότητα και την ευβοϊκή εξωστρέφεια.

Στο πλαίσιο αυτό και σε πρώτη φάση μετά την συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκαν για ένα δίωρο κατ΄ ιδίαν / στοχευμένες συναντήσεις των επιχειρηματιών με τον εμπορικό ακόλουθο κο Alfred Y.H. Wang.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA