Νέα πρόκληση: «Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό - Ο Καμμένος δεν είναι σοβαρός» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέα πρόκληση: «Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό - Ο Καμμένος δεν είναι σοβαρός»

Σε μία ακόμα μεγάλη πρόκληση προχωρούν οι Τούρκοι καθώς με συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ λέει ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί - Ο Τούρκος υπουργός εξαπολύει παράλληλα δριμύτατη επίθεση στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πολιτικό...

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τσελίκ «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».

Αφορμή για αυτή την επίθεση αποτέλεσε η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση» σχολίασε ο Τσελίκ στην τουρκική τηλεόραση. Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα λέγοντας ότι η χώρα μας «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».

Οσον αφορά το Αγαθονήσι τα... ρέστα από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, είχε ζητήσει προ ημερών και ο Τούρκος ομόλογός του Φικρί Ισίκ. Ο Τούρκος υπουργός με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι, δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων. 
 
Σε σχετικό δημοσίευμά της η Hyrriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το νησί Εζέκ.

Πληροφορίες: Protothema.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA