Χαλκίδα: «Ω γλυκύ μου έαρ»! «Λαοθάλασσα» πιστών στη περιφορά των Επιταφίων του Θεανθρώπου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: «Ω γλυκύ μου έαρ»! «Λαοθάλασσα» πιστών στη περιφορά των Επιταφίων του Θεανθρώπου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Ω γλυκύ μου έαρ» - Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, παρουσία χιλιάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε και φέτος, 14 Απριλίου 2017, η καθιερωμένη ακολουθία των Επιταφίων στα στενά και στους δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό την παραλία της Χαλκίδας...

Οι επτά επιτάφιοι από τις ενορίες του κέντρου της πόλης συναντηθήκαν, λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ, μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στη παραλία της Χαλκίδας μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας για την Ανάσταση, που τα τελευταία χρόνια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΒΙΝΤΕΟ
Οι επιτάφιοι που συγκεντρώθηκαν ήταν από τις ακόλουθες εκκλησίες: Άγιος Νεκτάριος, Ευαγγελίστρια, Άγιος Δημήτριος (Μητρόπολη Χαλκίδας), Αγία Βαρβάρα, Αγία Παρασκευή, Μέσα Παναγίτσα και Άγιος Νικόλαος.
Μεταξύ των επισήμων που βρέθηκαν στο στρογγυλό ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Ευβοιώτης υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, ο Ταξίαρχος και Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας, Γεώργιος Νικολιδάκης, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας, Ανδρέας Θεοφίλου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α. 
Ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία του Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: "Έφριξε η γη και εσκοτίσθη ο ήλιος γιατί εκτός από την αγάπη του Θεού δεν μπόρεσε να αντέξει την απιστία και την αχαριστία των ανθρώπων."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA