Οι Πόντιοι της Χαλκίδας δεν άφησαν τη μνήμη να σβήσει (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οι Πόντιοι της Χαλκίδας δεν άφησαν τη μνήμη να σβήσει (ΦΩΤΟ)

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων γεμάτο συναίσθημα και με απόλυτο σεβασμό στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»...

Για πρώτη φορά ο Σύλλογος έστησε ενημερωτικό περίπτερο στην παραλία Χαλκίδας, όπου πρόβαλε οπτικοακουστικό υλικό ενώ μοίραζε και έντυπο υλικό με τα γεγονότα της Γενοκτονίας.

Εκατοντάδες περαστικοί επισκέφτηκαν το περίπτερο και ενημερώθηκαν για όλα όσα έγιναν τότε συνομιλώντας με μέλη του Συλλόγου που προσέφεραν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

Παράλληλα, διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Νέων στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας, με τη συμμετοχή των ακαδημιών των συλλόγων: ΠΑΟ Κανήθου, «Αριστοτέλειος» Ποδοσφαιρική Σχολή, Αθλητική Ένωση «Προποντίς», Αθλητικός Όμιλος «Κύζικος» Νέας Αρτάκης, Αθλητικός Σύλλογος «Ελλήσποντος» Λαμψάκου και Αθλητικός Όμιλος Νέας Αρτάκης».
 
Με το πέρας των αγώνων το Διοικητικό Συμβούλιο των «Κομνηνών» αφού ευχαρίστησε τους γονείς και τους προπονητές των αθλητών, απένειμε επαίνους στους μικρούς ποδοσφαιριστές και τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των ομάδων. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετέχοντες δήλωσαν συγκινημένοι για το μήνυμα της διοργάνωσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στο 2ο Τουρνουά.
Το τριήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χαλκίδας με την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με τα μέλη του χορευτικού να παρίστανται τιμητικά με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA