4 αιώνες στη φυλακή: Ποινή φυλάκισης 381 ετών σε αξιωματικό του Λιμενικού που διακινούσε μετανάστες και λαθραία τσιγάρα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

4 αιώνες στη φυλακή: Ποινή φυλάκισης 381 ετών σε αξιωματικό του Λιμενικού που διακινούσε μετανάστες και λαθραία τσιγάρα!

Φυλάκιση 4ων αιώνων και συγκεκριμένα σε 381 έτη καταδικάστηκε 44χρονος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, πρώην Διοικητής του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κέρκυρας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών και λαθραίων καπνικών προιόντων...
 

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, ο αξιωματικός καταδικάστηκε σε 381 έτη φυλάκισης. Ενας πολίτης, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άμεσος συνεργάτης του Αξιωματικού Λ.Σ, κάτοικος Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε 411 χρόνια φυλάκισης.
 
Ένας τελωνειακός υπάλληλος κρίθηκε ένοχος με ποινή φυλάκισης 15 ετών, ενώ καταδικάστηκαν και άλλα 13 άτομα με ποινές φυλάκισης από 6 έως 41 έτη για τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εγκληματικές οργανώσεις.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση που έχει αποκαλύψει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τα τελευταία χρόνια.


Το ιστορικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο 2014 και κατόπιν υπόδειξης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων εντοπίστηκε το φορτηγό το 2016

Σε έλεγχο που έγινε στο φορτίο φορτηγού με επικαθήμενο ψυγείο, από προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη, ανάμεσα σε φορτίο ψαριών, μεγάλη ποσότητα από λαθραία τσιγάρα, τα οποία ο 38χρονος οδηγός σκόπευε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Ο οδηγός συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ το φορτηγό, όπως φυσικά και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Από την καταμέτρηση που ακολούθησε βρέθηκε ότι υπήρχαν 370.740 πακέτα τσιγάρων, ποσότητα στην οποία αναλογούν διαφυγόντες δασμοί ύψους 1.268.311,82 ευρώ.

Από εκεί και πέρα όμως, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του κυκλώματος διακίνησης. Άμεσα διαπιστώθηκε ότι γινόταν και διακίνηση μεταναστών.

Παράλληλα, συνελήφθη ο 44χρονος διοικητής του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης, στελέχη του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προέβησαν στην σύλληψη ενός ακόμα βαθμοφόρου που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ενός ιδιώτη κατοίκου Θεσσαλονίκης.

Μετά από λίγες ημέρες συνελήφθη στην Αθήνα ένας 53χρονος τελωνειακός υπάλληλος, μετά από συντονισμένη επιχείρηση ανδρών της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, με την κατηγορία της εμπλοκής του στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο αξιωματικός του Λιμενικού και ο τελωνειακός είχαν κριθεί προφυλακιστέοι. 

Πληροφορίες: ΑΝΤ1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA