ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΕΝΕΤΟΥ
GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ
SMOKER LAND

Μεγάλη επιχείρηση στην Εύβοια: Ανελκύστηκαν τα συντρίμμια του Μιράζ 2000 που κατέπεσε στη θάλασσα τον περασμένο Μάϊο (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Το μαχητικό αεροσκάφος, τύπου Mirage 2000, που είχε καταπέσει πριν δύο βδομάδες σε θαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Εύβοιας, κατάφεραν να ανελκύσουν βατραχάνθρωποι της Πολεμικής Αεροπορίας με τη βοήθεια του Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών - Ευελπιστούν ότι τα εξαρτήματα του θα συλλέξουν πληροφορίες για τα αίτια της πτώσης του...

Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 15 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η αποστολή ανέλκυσης μειζόνων συγκροτημάτων (καταγραφέας, ουραίο τμήμα και κινητήρας) του αεροσκάφους M-2000, το οποίο κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 29 Μαΐου 2017 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Εύβοιας, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Σημειώνεται ότι από την Εύβοια κατάγεται ο 28χρονος πιλότος του αεροσκάφους, Κώστας Φάλκος που κατάφερε να το εγκαταλείψει, πριν αυτό καταπέσει στη θαλάσσια περιοχή. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ). 
Στην επιχείρηση ανέλκυσης των συγκροτημάτων του αεροσκάφους, από βάθος μέχρι και πεντακοσίων ογδόντα μέτρων (580 m), συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), που συγκροτήθηκε για τη Διερεύνηση του Αεροπορικού Ατυχήματος, υποβρύχιοι αποστολείς της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο είχε και την ευθύνη υλοποίησης της ανέλκυσης.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Χαλκίδα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει στην οδό Αρεθούσης! (ΦΩΤΟ)

Στις φλόγες τυλίχθηκε το αυτοκίνητο που βλέπετε, ενώ βρισκόταν εν κινήσει στο ύψος των φαναριών, στην οδό Αρεθούσης... Το περιστατικ...