Τζανακόπουλος για Καμμένο: «Απαγορεύεται να μιλάει υπουργός με κρατούμενο; Δεν υπήρξε καμία παράνομη πράξη στο θέμα των συνομιλιών» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τζανακόπουλος για Καμμένο: «Απαγορεύεται να μιλάει υπουργός με κρατούμενο; Δεν υπήρξε καμία παράνομη πράξη στο θέμα των συνομιλιών»

«Απαγορεύεται από κάποιο νόμο να μιλήσει ένας υπουργός με έναν κρατούμενο;» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του Πάνου Καμμένου με τον φυλακισμένο για την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη...

Οι κρατούμενοι νομιμοποιούνται να παίρνουν όποιον θέλουν τηλέφωνο, στη συνέχεια η κάθε λειτουργία κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για το θέμα των τηλεφωνικών συνομιλιών που φέρεται να είχε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor 1.

«Για ποιο λόγο να μη μιλήσει ένας υπουργός με ένα κρατούμενο; Δεν έκανε τίποτα το παράνομο ή το αντιθεσμικό… Δεν είναι νομικό θέμα, εξαρτάται από τις συνθήκες» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το μόνο που έκανε, εξήγησε για τον υπουργό Άμυνας, ήταν να παραπέμψει την υπόθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και ο κ. Κοντονής στην εισαγγελία που έκανε ό,τι θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της.

Για την επικοινωνία του Μάκη Γιαννουσάκη με τον κ. Καμμένο, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν έχει απαγορευτεί η επικοινωνία στους κρατουμένους εξ όσων ξέρω, οι κρατούμενοι μπορούν να παίρνουν τηλέφωνο όποιον θέλουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει πανικοβληθεί. «Είναι μείζων υπόθεση δύο τόνων ναρκωτικών και πρέπει να διαλευκανθεί είναι λάθος η ΝΔ να ταυτίζεται με τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία.. Είναι τεράστιο πολιτικό και θεσμικό λάθος της ΝΔ προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα γιατί περίμενε την απολυτή κατάρρευση της οικονομίας» δήλωσε. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, «η ΝΔ προσπαθεί να ρίξει πέπλο σήψης γιατί δεν υπάρχει άλλο πεδίο για να ασκήσει αντιπολίτευση».

«Την υπόθεση του Νoor 1 δεν θα την κρίνουν ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε ο κ. Κοντονής. Θα την κρίνει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και όποιος έχει κάτι να καταθέσει κάτι, να το καταθέσει στο δικαστήριο» τόνισε πάντως στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ενόψει της συζήτησης το απόγευμα στη Βουλή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA