4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Τον Νοέμβριο, το διήμερο 9 & 10 Νοεμβρίου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με κεντρικό θέμα συζήτησης την καινοτομία την έρευνα και την γνώση στον πρωτογενή τομέα...

Το 4ο συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ συνδιοργανώνεται με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Τα ζητήματα που απασχολούν την ΚΑΠ τόσο σήμερα όσο προσεχώς αλλά και μακροπρόθεσμα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και κομβικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία του πρωτογενούς τομέα.

Η κλιματική αλλαγή και το ανθρακικό αποτύπωμα της γεωργικής παραγωγής, η χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας (πχ βιομάζα), η αύξηση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια, η ασφάλεια των τροφίμων και η ιχνηλασιμότητά τους, η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ορθής χρήσης των εισροών, το κόστος παραγωγής, η κυκλική οικονομία στην αγροτική παραγωγή, η βιώσιμη παραγωγή κ.α., είναι θέματα που απασχολούν σε μεγάλο βαθμό και τον Ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα και θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ΚΑΠ για το επόμενο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέτοιου είδους θέματα έρχεται να φωτίσει και το διήμερο συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν 4 ενδιαφέροντα εργαστήρια (workshop) με την συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και την Ευρώπη οι οποίοι θα συμβάλλουν με την ευρύτητα των εμπειριών και της γνώσης τους στην ουσιαστική ενημέρωση του κοινού του συνεδρίου.
 
Η θεματολογία των workshop περιλαμβάνει θέματα, εξαγωγών, ευφυούς γεωργίας, εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και καινοτομίας.

Κατά την 2η ημέρα του συνεδρίου οι εργασίες του περιλαμβάνουν τρείς θεματικές ενότητες που αγγίζουν (όπως και τα workshops) ζητήματα που βρίσκονται υψηλά στην agenda του ενδιαφέροντος της ΚΑΠ:

Στην 1η ενότητα οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην ευφυή γεωργία και στις νέες τεχνικές που στοχεύουν στην εξοικονόμηση πόρων και στην αύξηση της παράγωγης. Η συμβολή αυτών των τεχνικών σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, προστασίας του περιβάλλοντος, ορθής χρήσης εισροών, κλιματικής αλλαγής κ.α., θα εξεταστούν σε αυτή την ενότητα.

Mε την παρουσίαση των στρατηγικών που εφαρμόζουν οι συνεταιρισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών και διαδικασιών θα ασχοληθεί η 2η ενότητα. Οι πρακτικές και οι στρατηγικές που εφαρμόζουν μεγάλοι Ευρωπαϊκοί συνεταιρισμοί θα παρουσιαστούν μεταφέροντας πολύτιμη εμπειρία στους συνέδρους.

Η έρευνα και η καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα καθώς επίσης οι τάσεις και οι προκλήσεις που αναδύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα αποτελέσουν το αντικείμενο της 3ης και τελευταίας ενότητας του συνεδρίου.

Το συνέδριο αναμένεται και εφέτος να παρακολουθήσουν, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και φορέων της πολιτείας, στελέχη συνεταιριστικών οργανώσεων & επιχειρήσεων, εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιριών, εμπειρογνώμονες & επιστήμονες του αγροδιατροφικού τομέα , παραγωγοί από όλη την χώρα και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στην αγροτική οικονομία.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από τον Ιούνιο του 2017 έχει την θεσμική ιδιότητα του εθνικού εκπροσώπου των ελλήνων αγροτών και των συνεταιρισμών τους στις κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις COPA & COGECA των οποίων είναι πλέον μέλος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA