Τζιχαντιστές «χτύπησαν» τη Βαρκελώνη - Σοκάρουν οι εικόνες! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τζιχαντιστές «χτύπησαν» τη Βαρκελώνη - Σοκάρουν οι εικόνες! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Λουτρό αίματος στην «καρδιά» της Καταλονίας - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί, περισσότεροι από 80 οι τραυματίες, μεταξύ αυτών και μία Ελληνίδα...

Βαν έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στο κεντρικότερο σημείο του τουριστικού κέντρου της Βαρκελώνης, στις 17:05 το απόγευμα, σε μία κίνηση την οποία η Αστυνομία χαρακτήρισε ως τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπάρχει ένας νεκρός και 32 τραυματίες, δέκα εκ των οποίων σοβαρά.

Ο αριθμός των νεκρών είναι συγκεχυμένος, αφού σύμφωνα με αναφορές των ισπανικών Μέσων, οι νεκροί 13, ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς. 

Το βαν ανέβηκε πάνω στον πεζόδρομο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, έκανε ελιγμούς πέφτοντας πάνω στον κόσμο σε μία απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων.

Ο δράστης ή οι δράστες έφυγαν πεζοί από το σημείο, ενώ μέσα στο βαν βρέθηκε μία ταυτότητα με αραβικό όνομα και ένα ισπανικό διαβατήριο.

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές υποψίες των ισπανικών Αρχών ότι πίσω από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην “καρδιά” της Βαρκελώνης βρίσκονται τζιχαντιστές του “Ισλαμικού Κράτους”.

Η τρομοκρατική οργάνωση “υπέγραψε” το μακελειό στην ισπανική πόλη, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στον ISIS.

«Οι δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη είναι μαχητές του “Ισλαμικού Κράτους” και πραγματοποίησαν την επιχείρηση στο πλαίσιο της στόχευσης συμμαχικών χωρών», γράφει η ανακοίνωση που αναφέρεται στον υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες συνασπισμό ο οποίος πολεμά τον ISIS.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA