Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δικαστική απόφαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης - Ένταση και συμπλοκές ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δικαστική απόφαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης - Ένταση και συμπλοκές ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ (ΦΩΤΟ)

Η δικαστική απόφαση για την Ηριάνα και τον Περικλή έφερε ένταση και συμπλοκές στο υπουργείο Δικαιοσύνης...

Με αίτημα να απελευθερωθούν εδώ και τώρα η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ., μέλη φοιτητικών συλλόγων διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενάντια στην απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης των δύο από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. 

Τα αίματα άναψαν όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να εμποδίσουν τους φοιτητές να πλησιάσουν περαιτέρω στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να παραδώσουν το ψήφισμά τους. Στο σημείο είχε τοποθετηθεί και κλούβα των ΜΑΤ.

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ), Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ, θέλησαν να επιδώσουν ψήφισμα υπέρ της Ηριάννας και του Περικλή, αλλά εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να ακολουθήσουν μικρής έκτασης επεισόδια.

«Η Δικαιοσύνη τελικά, κατά περιπτώσεις, δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ, κάνοντας λόγο για «ποινικοποίηση των κοινωνικών συναναστροφών και ζητάει να υπάρξει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την κατάργηση του “τρομονόμου”».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA