Δήμος Χαλκιδέων: Θύελλα αντιδράσεων για τον προϋπολογισμό του 2018 - «Μηδαμινά έργα και πακτωλός χρημάτων για αιρετούς, συνεργάτες και ειδικούς συμβούλους» - Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά Παγώνη! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήμος Χαλκιδέων: Θύελλα αντιδράσεων για τον προϋπολογισμό του 2018 - «Μηδαμινά έργα και πακτωλός χρημάτων για αιρετούς, συνεργάτες και ειδικούς συμβούλους» - Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά Παγώνη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλκιδέων για το 2018...

Ένας προϋπολογισμός ωστόσο που προκαλέσε έντονες αντιδράσεις και καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον ετήσιο προϋπολογισμό, υπάρχει το ποσό των 1,9 εκ. ευρώ που θα δοθεί σε αιρετούς και τρίτους, όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχει και μια στρατιά από ειδικούς συμβούλους που θα λαμβάνουν παχυλούς μισθούς. 

Ο Χρήστος Παγώνης προσπάθησε να πείσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας στον πρόλογο του: «Με τον προϋπολογισμό αυτό χαράσσεται η μελοντική πορεία του Δήμου για το επόμενο έτος. Αποτελεί μία βαρυσήμαντη πράξη που συνίσταται στον προγραμματισμό και στον συντονισμό των δραστηριοτήτων του Δήμου», είπε ο δήμαρχος, ενώ τόνισε ότι δεν έγινε καμία αναπροσαρμογή στα τέλη που θα επιβάρυναν επιπρόσθετα τους δημότες εν μέσω της οικονομικής κρίσης που όλοι μας βιώνουμε, ενώ έκανε λόγο για ρεαλιστικούς και επιτεύξιμους στόχους, ζητώντας από την Αντιπολίτευση να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

Τα ταξιδάκια και οι φιέστες θα μείνουν στο τέλος. Εκεί που τα πάει καλά ο Δήμος είναι στις δαπάνες των ειδικών συνεργατών, στα κινητά τηλέφωνα, στα έξοδα φιλοξενίας, στα οδοιπορικά έξοδα και αποζημιώσεις μετκαινούμενων αιρετών που εκτοξεύονται για πρώτη φορά στις 17.441 ευρώ. Ποτέ δεν υπήρχε κατά το παρελθόν. Όποιος δεν κάνει τίποτα, χρειάζεται και βοηθούς γιαυτό. Υπάρχει αυτός ο στρατός των ειδικών σας συνεργατών. Οι εργοδοτικές εισφορές αυξάνονται στις 40.128 ευρώ, εκτοξέυεται η συνολική ετήσια υποχρέωση του Δήμου για τους συνεργάτες σας στις 175.000 ευρώ ετησίως, έναντι 70.000 κατά το παρελθόν. Οι αντιμισθίες των αιρετών και των αντιδημάρχων είναι στις 230.000 ευρώ από 102.000 ευρώ κατά το παρελθόν. Και έχει προβλεφθεί να φτάσει στις 301.000 ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσια από το 2013 και το 2014.
 
Αν δούμε τώρα ότι με τις τροποποιήσεις του προϋπολογισμού το συνολικό ποσό διαμορφώθηκε στα 93 εκ. ευρώ για το έτος του 2017, από το συνολικό αυτό ποσό, οι πληρωμές για έργα των κωδικών 3073 είναι στο 1,3 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε ποσοστό 1,3%. Άρα οτιδήποτε πούμε εδώ είναι αναντίστοιχο με τις δράσεις και τις δραστηριότητες για τα έργα του Δήμου. Δηλαδή κάποιος για τα 93 εκ. ευρώ μπορεί να μιλάει μιάμιση ώρα, ξέρετε πόσο πρέπει να μιλήσει για τα έργα του Δημου; 1 λεπτό, αυτό είναι!».

«Στο ίδιο μήκος κύματος» και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Ρεύμα Ανατροπής», Νίκος Λεβέντης:

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Για ποιο λόγο ήρθε αυτός ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο; Αφού έχει προεγκριθεί από το παρατηρητήριο. Μας έχει επιβληθεί εκ των προτέρων. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται, αμοιβές αιρετών και τρίτων. Και ρωτάω τώρα ποιοι είναι οι τρίτοι. Ως προς τους αιρετούς έπρεπε να γράψετε αιρετών της πλειοψηφίας, γιατί όλοι αιρετοί είμαστε αλλά εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτόν τον κωδικό. Φαίνεται ότι δρομολογούνται πως λέγαμε τους κρατικοδίαιτους, εδώ λέμε τους δημοτικοδίαιτους. 1,9 εκ. ευρώ είναι η δαπάνη αυτή. Και βεβαίως δεν συμφωνούμε με τους ειδικούς συμβούλους...

Ακολουθούν ΒΙΝΤΕΟ με τις τοποθετήσεις του Χρήστου Παγώνη και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA