Τα αντιφατικά πρόσωπα της Θέμιδας στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα και απροκάλυπτα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τα αντιφατικά πρόσωπα της Θέμιδας στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα και απροκάλυπτα!

Από την ελληνική μυθολογία η Θεά Θέμιδα αποτελούσε σύμβολο της Δικαιοσύνης με μαντήλι στα μάτια, κρατώντας πάντα μια ζυγαριά σε απόλυτη ισορροπία, ωστόσο μια σειρά από ενέργειες Εισαγγελέων και Δικαστών της Χαλκίδας, έχουν αποδείξει το εντελώς αντίθετο, με την ζυγαριά να γέρνει επικίνδυνα και απροκάλυπτα υπέρ της μιας μεριάς...

Με αφορμή το δημοσίευμα του EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) για τον 38χρονο αστυνομικό που καταδικάστηκε πριν λίγες μέρες σε 15 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια από Δικαστήριο της Χαλκίδας (το οποίο είχε αποφανθεί να μη γίνει κατηγορία εναντίον του για ανθρωποκτονία από πρόθεση), η δημοσιογράφος Αντα Ψαρρά έγραψε το ακόλουθο άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών:

Τα αντιφατικά πρόσωπα της Θέμιδας

Καμιά φορά η ίδια η Δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της αποτυπώνει την εξαιρετικά άνιση αντιμετώπιση κατηγορουμένων, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα και μεγάλη δυσπιστία στους πολίτες.

Το Εφετείο δίκασε σε δεύτερο βαθμό αστυνομικό που δολοφόνησε τη φίλη του το 2011. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, που υπηρετούσε στο Α.Τ. Αυλώνα, στην Τροχαία Χαλκίδας αλλά και στη Βουλή, είχε στραγγαλίσει μέσα στο αυτοκίνητο την Αλβανίδα φίλη του, μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Μετά τον φόνο ο ίδιος πέταξε το πτώμα της και πέρασε από πάνω με το αυτοκίνητό του (δύο φορές), έτσι ώστε να αποδοθεί ο θάνατος της γυναίκας σε τροχαίο δυστύχημα από ασυνείδητο οδηγό.

Τελικά η δολοφονία εξιχνιάστηκε, ενώ ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να τη σκοτώσει!

Πρωτόδικα στη Χαλκίδα ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε μόλις έξι χρόνια φυλάκιση, ενώ το Εφετείο μετέτρεψε την ποινή του σε κάθειρξη 15 χρόνων.

Συμπέρασμα: Τελικά είναι προτιμότερο να κατηγορείσαι για μια εν ψυχρώ δολοφονία -κατά προτίμηση γυναίκας αλλοδαπής- και να σκηνοθετείς μετά ο ίδιος τον «τυχαίο» θάνατό της από το να είσαι η κάθε Ηριάννα και να καταδικάζεσαι σε 13 χρόνια κάθειρξη για ένα δήθεν αποτύπωμα σε έναν γεμιστήρα όπλου που δήθεν ανήκει στους «Πυρήνες».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA