ΚΚΕ κατά Κεδίκογλου για τα περί κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΚΚΕ κατά Κεδίκογλου για τα περί κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να φέρει σαν τον κλέφτη στη Βουλή - και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο - τροπολογία για το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία, ήρθε και ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σ. Κεδίκογλου, για να εξασφαλίσει την εύνοια του μεγάλου κεφαλαίου, δηλώνοντας σε εφημερίδα ότι και το κόμμα του στηρίζει την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, ως «νοσηρό φαινόμενο» που «ταλαιπωρεί» τους εργαζόμενους!

Άλλωστε αυτή ήταν η θέση της Ν.Δ. στη συζήτηση στη Βουλή, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πέρα από τις επικοινωνιακές κοκορομαχίες, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν στην προώθηση και υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που επιτάσσουν Ε.Ε. και μεγάλο κεφάλαιο, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στις πλάτες των εργαζομένων.

Προκλητικά ο βουλευτής της ΝΔ, στη συνέντευξή του, έκανε αναφορά στα εργοστάσια που έκλεισαν στην περιοχή της Εύβοιας, που όπως θεωρεί, έκλεισαν γιατί απεργούσαν οι εργαζόμενοι, με συνέπεια η Εύβοια να «έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα»....

Στο νομό της Εύβοιας όντως έχουμε μεγάλη πείρα από τις συκοφαντίες των επιχειρηματιών, των δυνάμεων που τη στηρίζουν, των ανθρώπων τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Χρόνια οργίασε η προπαγάνδα του τύπου «οι αγώνες και οι απεργίες κλείνουν τα εργοστάσια», ότι «αυτοί ευθύνονται για την ανεργία» και «γι' αυτό οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βάλουν πλάτη για να πάνε καλά οι επιχειρήσεις και να έχουν και οι ίδιοι δουλειά». Η προπαγάνδα αυτή αποτέλεσε και αποτελεί την αιχμή του δόρατος των εκμεταλλευτών της δουλειάς και του μόχθου των εργαζομένων για να πείσουν να μη σηκώνει κανείς κεφάλι, να μάθουν να ζουν με μειωμένα δικαιώματα και απαιτήσεις.

Ωστόσο, αυτή η συκοφαντία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος αν αναλογιστεί κανείς γιατί ανοίγουν και κλείνουν οι επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες τους τις ανοιγοκλείνουν με μόνο κριτήριο το πώς θα πετύχουν μεγαλύτερα κέρδη, αναζητώντας όσο το δυνατό χαμηλότερα μεροκάματα. Όπως και επιχειρήσεις ή τμήματά τους που χάνουν έδαφος από άλλες μεγαλύτερες στην κούρσα του ανταγωνισμού, που όμως οι ιδιοκτήτες τους από την εκμετάλλευση των εργαζομένων όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν εξασφαλίσει ζωή χαρισάμενη ακόμα και τα τρισέγγονά τους.

Την ίδια στιγμή ο κ. βουλευτής δε λέει κουβέντα για επενδύσεις που έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, για τις μπίζνες που υπόσχονται μεγάλη κερδοφορία λόγω των τσακισμένων δικαιωμάτων των εργαζόμενων, από τα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα που η ΝΔ και ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει και ψηφίζει.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Εύβοιας μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους μόνο και μόνο από την αναφορά του Κεδίκογλου ότι «θα πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις αρχίζοντας από την ψήφιση των αντίστοιχων νόμων στη Βουλή», δηλαδή να ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Η απελευθέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, οι νέες ανατροπές στο δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και οικογενειακά- προνοιακά επιδόματα, η απογείωση της φοροληστείας, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, όλα όσα φέρνουν και όλα όσα έχουν ψηφίσει και επισφραγίζονται με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, χρειάζεται να σημάνουν συναγερμό, να πάρουν αποφασιστική απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Γνωρίζουν ότι η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής δεν έχει τέλος και ότι θα διαμορφώσει νέες αντιδράσεις, αντιστάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά, συνεπικουρούμενη από τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου να προχωρήσουν όλα τα μέτρα που χρειάζεται το κεφάλαιο προκειμένου να χτυπηθεί η οργάνωση των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς και το απεργιακό δικαίωμα, να έρθει η συνδικαλιστική οργάνωση στα μέτρα της εργοδοσίας και των «αναγκών» της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί σ' αυτήν τη χώρα σιγή νεκροταφείου δεν πρόκειται να υπάρξει. Γιατί σ' αυτήν τη χώρα υπάρχει το ΚΚΕ, υπάρχει ταξικό κίνημα και δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί.

Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ' αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA