Με εντολή της Εισαγγελέας Ξένης Δημητρίου: Ο Άρειος Πάγος ξεκινάει μεγάλη έρευνα για τους εγκλεισμούς ασθενών σε ψυχιατρεία που προήλθαν από δικαστικές αποφάσεις! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με εντολή της Εισαγγελέας Ξένης Δημητρίου: Ο Άρειος Πάγος ξεκινάει μεγάλη έρευνα για τους εγκλεισμούς ασθενών σε ψυχιατρεία που προήλθαν από δικαστικές αποφάσεις!

Μετά και τον πάταγο που προκάλεσαν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του EviaZoom.gr με τις καταγγελίες για την υπόθεση της 70χρονης Ελένης Μανιάτη από τη Σκύρο (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ)...

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν νόμιμα και σωστά 125 ψυχικά ασθενείς παραμένουν δεκαετίες σε δημόσια ψυχιατρεία ως μη έχοντες καταλογισμό.

Ειδικότερα, με εντολή της Ξ. Δημητρίου ορίστηκαν δύο εισαγγελείς, ένας στην Αθήνα και ένας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μελετήσουν τους φακέλους 125 ψυχικά ασθενών, οι οποίοι με δικαστικές αποφάσεις εγκλείστηκαν σε δημόσια ψυχιατρεία, λόγω ελλείψεως καταλογισμού.

Οι εισαγγελείς αφού μελετήσουν τους 125 φακέλους των ψυχικά ασθενών, θα ερευνήσουν εάν έχει αλλάξει η κατάσταση της υγείας τους και μπορεί να ενταχθούν στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 75 άτομα στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, Δαφνί και Δρομοκαΐτειο και 55 άτομα στο δημόσιο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν κριθεί ως μη έχοντα καταλογισμό πριν από πολλά χρόνια, για ορισμένους μάλιστα πριν από δεκαετίες και έκτοτε ουδέποτε επανελέγχθηκαν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA