Δήμος Χαλκιδέων - ΔΟΑΠΠΕΧ: Ξεκίνησαν οι πανηγυρικές ανακοινώσεις για το Θαλασσινό Καρναβάλι 2018 - «Πυροτεχνήματα, ρουκέτες και λήξη με μοναδικά σκηνικά και εφέ» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήμος Χαλκιδέων - ΔΟΑΠΠΕΧ: Ξεκίνησαν οι πανηγυρικές ανακοινώσεις για το Θαλασσινό Καρναβάλι 2018 - «Πυροτεχνήματα, ρουκέτες και λήξη με μοναδικά σκηνικά και εφέ»

Με το Θαλασσινό Καρναβάλι ασχολείται ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ...

Η ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής

Ετοιμαζόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε τις απόκριες με μια σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων, γλεντιού, πάρτι για τα μικρά παιδιά και τους μεγάλους, συναυλίες, με την έναρξη του Τριωδίου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και αποκορύφωμα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 18 Φεβρουαρίου 2018.
 
Κάθε Σαββατοκύριακο, καθ’ όλη τη διάρκεια των αποκριών θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για όλους και το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην παραλία Χαλκίδας.

Φέτος, το θέαμα που θα παρουσιάσουμε μέσα στον Ευβοϊκό την τελευταία Κυριακή της αποκριάς (18/2/18), είναι «Η ΤΡΟΙΑ», με μια μυθολογική προσέγγιση, μέσα από φαντασμαγορικές μάχες και διεκδικήσεις, πλαισιωμένες από σκηνικά, μουσική, εφέ ήχου και φως και φυσικά, πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης μας.

Πέρυσι, αλλά και τα προηγούμενα η συμμετοχή σας έδωσε άλλη δυναμική στο καρναβάλι μας, που κατάφερε να πάρει την Τρίτη θέση στην κατάταξη των Καρναβαλιστικών πόλεων της Ελλάδας.

Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα μηνύματα που λαμβάνει η υπηρεσίας μας, αναμένουμε χιλιάδες επισκεπτών στη Χαλκίδα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Δημιουργείστε την Ομάδας σας, βάλτε τις μάσκες σας κι ελάτε να ανεβάσουμε τη Χαλκίδα στην κορυφή των φετινών καρναβαλιστικών εκδηλώσεων.

Δημιουργήστε τη δική σας ομάδα, βάλτε την αποκριάτικη στολή σας και ελάτε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς.

• Για το φετινό μας καρναβάλι ισχύει και πάλι η περυσινή διαφοροποίηση στη δομή και την παρουσίασή του. Δηλαδή, το Καρναβάλι με τα πεζοπόρα τμήματα, θα γίνει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το απόγευμα, που περιλαμβάνει τη Μεγάλη παρέλαση με τυμπανιστές, Καρναβαλιστές, Άρματα, κλπ…που ξεκινούν από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγουν στην παραλία. Ακολουθεί μεγάλη συναυλία και γλέντι μέχρι αργά το βράδυ. Παράλληλα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ», με δρώμενα, φωτιές, κεράσματα, θέατρο δρόμου, παιχνίδια, συναυλίες… μετατρέπουν την πόλη σ΄ ένα ξέφρενο πανηγύρι χαράς & κεφιού.

• Το αποκορύφωμα της Αποκριάς, είναι την Κυριακή 18/2/18: Από το πρωί ξεκινούν εκδηλώσεις για μικρούς & μεγάλους στη στεριά και στη θάλασσα, μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, όπου ξεκινά Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ» της Χαλκίδας, με θέμα για εφέτος, την «ΤΡΟΙΑ».

Ένα υπερθέαμα μέσα στη θάλασσα η οποία μετατρέπεται σε μια τεράστια θεατρική σκηνή, όπου κυριαρχούν η φωτιά, το νερό, τα ηχητικά & φωτιστικά εφέ, τεράστιες θεματικές φιγούρες, που κινούνται από αέρος και θαλάσσης.
 
Πυροτεχνήματα, ρουκέτες και λήξη με ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ & ΕΦΕ…που την αφήνουμε για έκπληξη..????.
 
Μετά το πέρας της τελετής, ακολουθεί καύση του Καρνάβαλου μέσα στον Ευβοϊκό και όπως πάντα το θαλασσινό μας καρναβάλι… κλείνει την αυλαία του, με συναυλία γνωστών καλλιτεχνών και γλέντι στην παραλία μέχρι ..όποιος αντέξει.!!!!

Δική σου η επιλογή τι θα ντυθείς και πόσο θα χορέψεις. Δήλωσε συμμετοχή τώρα, με την παρέα σου ή την ομάδα σου!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ…

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τύπου του ΔΟΑΠΠΕΧ για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο: 2221351171 – 2221351165 (ώρες γραφείου) / Fax: 2221061072, e-mail: dchalkis@otenet.gr

Επισήμανση: Είναι σημαντικό για την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων και του καρναβαλιού, παρέλασης καρναβαλιστών, να λάβουμε τις συμμετοχές σας το συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι οι απόκριες φέτος πέφτουν ημερολογιακά, νωρίς.
 
Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και κυρίως τη στήριξή σας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA