«Τα χρήματα για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον αρκούν για 40.000 νοικοκυριά» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Τα χρήματα για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον αρκούν για 40.000 νοικοκυριά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το "αλαλούμ" με την πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αλλά και για την προστασία της πρώτης κατοικίας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης...

Σχετικά με την πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που «έπεσε» κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι το σύστημα είχε προετοιμαστεί να δεχτεί 17.000 αιτήσεις και έγιναν 1,5 εκατ. χτυπήματα μέσα σε δυο ώρες. Αυτό, όπως είπε, είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η κατάσταση μετά τις 11 το πρωί ομαλοποιήθηκε, αλλά, όπως ανέφερε είχε προηγηθεί η ταλαιπωρία και αποφασίστηκε η διαδικασία να γίνει εκ του ασφαλούς και οι αιτήσεις να γίνονται ανά εβδομάδα.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» έχει χρήματα για 40.000 νοικοκυριά, είναι πλήρως ηλεκτρονικό και δεν παρεμβαίνει κανείς, ενώ τόνισε ότι από το προηγούμενο πρόγραμμα υπάρχουν 35.000 εκκρεμότητες.

Όπως είπε η κυβέρνηση κάλυψε τις 20.000 εκκρεμότητες με χρήματα που εξοικονόμησε από άλλες πηγές και πρόσθεσε πως σε αυτό το πρόγραμμα εφόσον καλυφθούν οι 40.000 θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν άλλοι πόροι προκειμένουν να καλυφθούν παραπάνω αιτήσεις.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι η συμφωνία ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει στο τραπέζι πρόβλεψη για μετά, ωστόσο υπογράμμισε πως «δεσμευόμαστε ότι η πρώτη κατοικία θα παραμείνει προστατευμένη».

Όπως είπε ο Γ. Σταθάκης, «παρά τον θόρυβο η πολιτικής μας είναι συνεπής… προστατεύεται η πρώτη κατοικία, οι πλειστηριασμοί έχουν ανοίξει για πολύ ακριβά ακίνητα και οι Έλληνες πολίτες είναι ήσυχοι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA