Δικαστήρια Χαλκίδας: Αθωώθηκε ο Δημήτρης Θωμάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος - Την ενοχή του πρότεινε ο Εισαγγελέας Βασίλης Βασιλάκης αλλά απορρίφθηκε η πρόταση του! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Αθωώθηκε ο Δημήτρης Θωμάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος - Την ενοχή του πρότεινε ο Εισαγγελέας Βασίλης Βασιλάκης αλλά απορρίφθηκε η πρόταση του!

Αθώο έκρινε τον πρώην Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας...

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (19-04-2018) οι δικαστές έκριναν ότι δεν διέπραξε το αδίκημα το οποίο αφορούσε αιτήσεις χορήγησης εγγράφων που είχε καταθέσει τα έτη 2011 και 2012 ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης και νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, Γιάννης Μπενάκης, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι τα έγγραφα αυτά δεν του χορηγήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη στον Δημήτρη Θωμά.

Αντίθετα, την ενοχή του πρώην Δημάρχου πρότεινε ο Εισαγγελέας της Έδρας, Βασίλης Βασιλάκης - Παραγυιός, ωστόσο η πρόταση του δεν εισακούστηκε και απορρίφθηκε.

Δημήτρης Θωμάς              Βασίλης Βασιλάκης

Η απολογία του Δημήτρη Θωμά

Στην απολογία του, ο Δημήτρης Θωμάς υποστήριξε ότι ήταν αδύνατον να χορηγήσει έγγραφα στα καταιγιστικά αιτήματα, τότε, του Γ. Μπενάκη τα οποία δεν στόχευαν στην ενημέρωσή του, καθώς είχε ενημέρωση πληρέστατη από την συμμετοχή των μελών της αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (ΔΕΥΑΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ κ.λ.π.) παρά μόνο αποσκοπούσαν στην δημιουργία εντυπώσεων και ήταν αδύνατον, εκ των πραγμάτων, να του χορηγηθούν, όπως είπε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι, όλα όσα γίνονται σε βάρος του, αποτελούν προϊόν της στοχοποίησής του από την σημερινή Δημοτική Αρχή και τότε αντιπολίτευση και τίποτα περισσότερο.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Τσοκάνης, Κοσμάς Σορόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Με αφορμή τα δημοσιεύματα του EviaZoom.gr: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος για Εισαγγελείς και Δικαστές των δικαστηρίων της Χαλκίδας - Κλήθηκε να καταθέσει και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA