Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον 34χρονο πιλότο που σκοτώθηκε στη Σκύρο - Σπαραγμός και λιποθυμίες στη κηδεία του! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον 34χρονο πιλότο που σκοτώθηκε στη Σκύρο - Σπαραγμός και λιποθυμίες στη κηδεία του! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όλη η Ελλάδα ντύθηκε στα «μαύρα» για να αποχαιρετήσει τον 34χρονο πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο ο οποίος έχασε την ζωή του στη Σκύρο κάτα την συντριβή του αεροσκάφους, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του νησιού - Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας...
 

«Αθάνατος»... «ήρωας» και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Με αυτό τον τρόπο είπαν το τελευταίο αντίο, πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι που παραβρέθηκαν, στην εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου το μεσημέρι του Σαββάτου.
 

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 2 το μεσημέρι, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας , του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Φώτη Κουβέλη, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. του Τομεάρχη 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, βουλευτών, και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του σμηναγού, που λιποθύμησε πριν από την κηδεία, και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον πατέρα των παιδιών της, δεν άντεξε και χρειάστηκε να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τον επικήδειο με μεγάλη συγκίνηση στα λόγια του, εκφώνησε ο σμηναγός και συμμαθητής του Σπύρος Καρέλης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν θαυμάσιο άνθρωπο και συμμαθητή, τονίζοντας πως η άπονη μοίρα δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το θαυμαστό έργο του. Το κενό της απουσίας σου, κατέληξε, είναι τεράστιο,

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ανέφερε, πως έφυγε από τη ζωή ένας άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος", για να προσθέσει:

"Τύχαινε να τον ξέρω από μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών του. Τον συνάντησα πριν 20 μέρες, όταν του έσφιξα το χέρι και του είπα είσαι γενναίος, κατά την επίσκεψή μου στη Σκύρο. Σήμερα τον αποχαιρετώ. Και τον αποχαιρετώ έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας".

Η σορός του έφτασε στις 12:00 το μεσημέρι στον ιερό ναό του χωριού και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πριν τη νεκρώσιμη ακολουθία.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Έρευνες 

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια συντριβής του MIRAGE-2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
 

Έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της απώλειας χωρικού προσανατολισμού, γνωστής και ως παραίσθησης που ο πιλότος χάνει τα όρια και δεν έχει αντίληψη, μπερδεύει το γαλάζιο του ουρανού με αυτό της θάλασσας.
 

Βάσιμο θεωρείται και το σενάριο ότι το δυστύχημα έγινε της νέφωσης και της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσαν στην περιοχή.

Λιγότερο πιθανό είναι το σενάριο μηχανικής βλάβης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA