Όχι δεν είναι αστείο: Μοιράζουν προφυλακτικά στις Φυλακές Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Όχι δεν είναι αστείο: Μοιράζουν προφυλακτικά στις Φυλακές Χαλκίδας!

Η νέα πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης…

Ξεκίνησε ο θόρυβος γύρω από την κίνηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη χορήγηση προφυλακτικών για άνδρες κρατούμενους σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα διατεθούν 7.000 προφυλακτικά στις Φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου, Χαλκίδας, Αγιάς, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Πάτρας και Τρικάλων.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί υπόδειξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που υποστηρίζει ότι δεν προκαλεί προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των φυλακών, δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, δεν ενισχύει την σεξουαλική δραστηριότητα στις φυλακές και γίνεται αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος των κρατουμένων όπως και των υπαλλήλων .

Προτείνει επίσης:

την άμεση επέκταση των προγραμμάτων χορήγησης προφυλακτικών σε όλες τις φυλακές,
 
την εύκολη και διακριτική προσφορά στους κρατούμενους και
 
εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του HIV.

Σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ληφθεί στο πλαίσιο πρόληψης νοσημάτων στα καταστήματα κράτησης (και των συστάσεων των διεθνών οργανισμών). Τα προφυλακτικά θα διατίθενται δωρεάν από το ιατρείο των φυλακών και σε αυτή τη φάση είναι προσφορά του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Εννοείται ότι πάνω στην επιστημονική άποψη του Υπουργείου, υπάρχουν αντιδράσεις της «πιάτσας», καθώς εκ προοιμίου υπάρχει η παραδοχή της ομοφυλοφιλίας. Και όσο αν για κάποιους αυτό θεωρείται φυσιολογικό, υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία που δεν το αποδέχεται.

Οι οδηγίες από το Υπουργείο είναι ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη χορήγηση θα την έχει ο ιατρός των φυλακών ,ο οποίος φυσικά θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας και το ιατρικό απόρρητο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA