Aνάβαση Ριτσώνας: Η τρομακτική εκκίνηση του «Mario» πριν σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Aνάβαση Ριτσώνας: Η τρομακτική εκκίνηση του «Mario» πριν σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη...

Είναι πλέον γεγονός πως αυτό που ζούνε σε κάθε πρωταθληματική ανάβαση οι θεατές του Ο «Mario» γκρέμισε και το τελευταίο κάστρο, αυτό της Ριτσώνας... μηχανοκίνητου αθλητισμού, θυμίζει κάτι από παγκόσμιο...

 

Και αυτό διότι, το Ford Fiesta με το οποίο τρέχει ο Μάριος Ηλιόπουλος όχι μόνο είναι ένα ακόμα δυνατό αυτοκίνητο αλλά στα χέρια του πολύπειρου πρωταθλητή βγάζει... μένος σαρώνοντας χρόνους και ρεκόρ.
Όλα αυτά τα βιώνουν και τα βίωσαν οι χιλιάδες θεατές που έδωσαν βροντερό παρών στην ανάβαση της Ριτσώνας την Κυριακή 29 Απριλίου. 

Δείτε την εντυπωσιακή εκκίνηση του Ford Fiesta του Μάριου Ηλιόπουλου που αγγίζει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 2,32 δευτ. (σύμφωνα με την ομάδα του Mario) 



Έσπασε ρεκόρ 11 ετών
 
Ο εκρηκτικός «Mario», γνωστός για το πάθος και την τελειότητα, συμμετείχε στην ανάβαση της Ριτσωνας με σκοπό να σπάσει και το... τελευταίο ρεκόρ σε πρωταθληματική ανάβαση.

Τελικά όχι μόνο το έσπασε, αλλά το Ford Escort WRC με το οποίο κατείχε το ρεκόρ (2:05.29) για 11 έτη ο Λάμπρος Κύρκος, έδειξε να είναι αυτοκίνητο της... σειράς μπροστά στο τερατώδες Ford Fiesta των 555 ίππων και των επιδόσεων που κόβουν την ανάσα. 

Το δίδυμο Μάριος Ηλιόπουλος και Μελέτης Καρακετίδης, έχει σπάσει τα ρεκόρ μαζί και το... κατεστημένο στους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων
 

Η αγάπη του κόσμου

Μιλώντας στο zougla.gr ο νικητής Μάριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε για να Η ψυχική δύναμη που εισέπραξε από τον κόσμο τον ώθησε στο να συντρίψει και να κατακτήσει ένα ακόμα ρεκόρ... σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ:

«Ξεκίνησα να τρέξω την Κυριακή στη Ριτσώνα με στόχο να πετύχω ένα χρόνο κοντά στο 2:02 - 2:03. Από τη γραμμή της εκκίνησης και μετά το Κ1 εισέπραξα πολύ αγάπη από τον κόσμο και όλη αυτή η ψυχική δύναμη με ώθησε στο να πετύχω το 2:01.58.

Είναι ένας πραγματικά συγκλονιστικός χρόνος, που βγαίνει μόνο όταν είσαι οπλισμένος με τέτοιες ψυχικές δυνάμεις, έμπνευση και προσπαθώντας να πιέσεις σε δύσκολα σημεία της ειδικής».

Ο αφανής ήρωας
 
Ο πρωταθλητής αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon και... mr recordman δεν ξέχασε να Όσοι δεν έχουν δει από κοντά το Ford Fiesta απλά... χάνουναναφερθεί στην ομάδα αλλά και στον αρχιμηχανικό του Μελέτη Καρακετίδη, τον αφανή ήρωα που φροντίζει έτσι ώστε σε κάθε αγώνα, το Fiesta να είναι αξιόπιστο και ικανό να... σπάει τα χρονόμετρα:

«Το Ford Fiesta είναι ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο που προετοιμάζει η αγωνιστική ομάδα με την επίβλεψη του αρχιμηχανικού μου Μελέτη Καρακετίδη ο οποίος βάζει τη δική του ενέργεια, πάθος, αγάπη και έμπνευση και μου δίνει την δυνατότητα για τέτοιου είδους αποτελέσματα».

Η επόμενη εμφάνιση του Mario με το Ford Fiesta θα γίνει στην ανάβαση Κύμης που είναι προγραμματισμένη για το χρονικό διάστημα 19-20 Μαΐου. 


Πληροφορίες: Zougla.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA