Δήλωσαν ασθένεια 130 αστυνομικοί των VIP όταν έμαθαν ότι μετακινούνται στις πεζές περιπολίες! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήλωσαν ασθένεια 130 αστυνομικοί των VIP όταν έμαθαν ότι μετακινούνται στις πεζές περιπολίες!

Μόλις 130 αστυνομικοί από τους συνολικά 260 που μετακινήθηκαν απο την υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων ή αλλιώς VIP, πήραν φύλλο πορείας και βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εμπεδώσει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες...

Οι υπόλοιποι 130 βγήκαν σε άδεια ή δήλωσαν ασθένεια προκειμένου να αποφύγουν την δυσμενή μετακίνηση. Κάποιοι μάλιστα κατέθεσαν ακόμη και προσφυγές κατά της απόφασης μετακίνησής.

Τα «τηλέφωνα» σύμφωνα με πληροφορίες ατόμων που διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση των αστυνομικών από την φύλαξή τους, έχουν πάρει «φωτιά». Το ζήτημα είναι πως ο Νίκος Τόσκας, δεν έχει καμία διάθεση να υποκύψει σε πιέσεις και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως είναι «πολιτική απόφαση» η τήρηση της εξαγγελίας».

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι 800 αστυνομικοί που έθεσε ως στόχο ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκας, υπάρχει περίπτωση στη Βορειοανατολική Αττική που στο κυνήγι του... εγκλήματος βγήκε αστυνομικός ηλικίας 57 ετών!

Μέχρι στιγμής εκτός από τους 130 των vip, σε τμήματα μετακινήθηκαν 80 άτομα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και 52 απο την ΓΑΔΑ. Ουσιαστικά λοιπόν αντί των 800 αστυνομικών μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόλις 392. Ειδικά η μετακίνηση των αστυνομικών από την ΓΑΔΑ, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των συνδικαλιστών αστυνομικών που καταγγέλουν πως αποδυναμώνονται μάχιμες υπηρεσίες, όπως η δίωξη ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα, και η αθλητική βία. Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε για το θέμα η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας επισημαίνεται πως, «Ο επικοινωνιακός οίστρος λοιπόν που έχει καταλάβει τους υπευθύνους να υλοποιήσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια οδηγεί σε μια σειρά αστοχιών.

Την Παρασκευή 28/4/2018 εκδόθηκε Διαταγή με την οποία μετακινούνται ακόμη 32 αστυνομικοί από μάχιμες Υπηρεσίες της Ασφάλειας στις πεζές περιπολίες είναι πρώτης γραμμής και σίγουρα δεν είναι ούτε Επίσημα ούτε Επιτελεία (η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής από τον Νόμο δεν έχει επιτελική Υπηρεσία). Σύντομα όμως θα είναι Υπηρεσίες «φαντάσματα». Οι υπόλοιποι αστυνομικοί που αναζητούνται έως τον... μαγικό αριθμό 800, όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές αστυνομικοί θα βρεθούν μέ διάφορες αλχημείες απο την ομάδα ΔΙ.ΑΣ και ομάδες ΟΠΚΕ που χρησιμοποιούνταν καταχρηστικά και παρανόμως για τη φύλαξη στόχων.

Οι υπηρεσίες αυτές δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στην φύλαξη στόχων καθώς έχουν δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσουν το βαρύ έγκλημα και όχι για να καταγράφουν τις ώρες εισόδου και εξόδου από γραφεία κομμάτων, πολιτικών ή παντώς είδους... αξιωματούχου. Πάντως δεν λείπουν και οι αλχημείες..προκειμένου να μην υπάρχουν γκρίνιες από κυβερνητικά στελέχη μετά την αλλαγή του τρόπου φύλαξης τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως πως την στιγμή που έχει δοθεί διαταγή οι ομάδες ΟΠΚΕ να βρίσκονται στο δρόμο, με μια μόνο ομάδα να βρίσκεται μόνιμα έξω από το Μεγαρο Μαξίμου, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η προστασία σπιτιών κυβερνητικών στελεχών. 

Αυτό συμβαίνει δια της …μετακινούμενης φύλαξη, όπως λόγου χάρη συμβαίνει για την προστασία του σπιτιού του Υπουργού Επικρατείας, του κυρίου Αλέκου Φλαμπουράρη, όπου άνδρες της ΟΠΚΕ επιτηρούν περιμετρικά με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. 

Το ίδιο …κόλπο γίνεται και με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τους οποίους ναι μεν απέσυραν από υπηρεσίες στατικής φύλαξης κτιρίων, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τους επιτελάρχες της ΕΛ.ΑΣ να τους ζητούν να περιπολούν κινούμενοι περιμετρικά των κτιρίων «στόχων»!
 
Πληροφορίες: policenews.eu 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA