Μετά το φιάσκο του 2016: Ο Δήμος Χαλκιδέων υπόσχεται ξανά δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μετά το φιάσκο του 2016: Ο Δήμος Χαλκιδέων υπόσχεται ξανά δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους!

Η εξασφάλιση δωρεάν συνδεσιμότητας WiFi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Χαλκιδέων, είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν την Δευτέρα (07-05-2018) στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων...

Πρόκειται για μια από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του δημάρχου την χρονιά του 2016, η οποία έμεινε στα λόγια και μόνο ως παρωδία μπορεί να εκληφθεί, αφού όπως ίσως θα έχετε αντιληφθεί δωρεάν WiFi δεν «παίζει» στη πόλη της Χαλκίδας.

Το χρονικό με το φιάσκο Παγώνη

Συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου 2016 ο Χρήστος Παγώνης έστειλε δελτίο Τύπου (δείτε ΕΔΩ), το οποίο ανέφερε πως ξεκίνησε πιλοτικά από τον Δήμο Χαλκιδέων, η εφαρμογή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi), στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας (πλευρά Ευβοϊκού) και πως η εφαρμογή ελέγχεται καθημερινά, προκειμένου να καλύπτει γεωγραφικά και δυναμικά τις προσδοκώμενες χρήσεις και ταυτόχρονα ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή του στο παραλιακό μέτωπο της Βοιωτικής πλευράς, καθώς και σε άλλες περιοχές τουριστικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Από την αρχή πολλοί ήταν αυτοί που παρομοίασαν τον δήμαρχο με τον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για μια βαρύγδουπη εξαγγελία που τον παρέσυραν οι συνεργάτες του προκειμένου να εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη.

Η κατακραυγή του κόσμου και το δημοσίευμα του EviaZoom.gr με ερωτηματικό στον τίτλο "Χαλκίδα: Θύμισε Σαμαρά! «Φιάσκο» η εξαγγελiα Παγώνη για δωρεάν wifi παντού;"

Η κατακραυγή του κόσμου και το δημοσίευμα του EviaZoom.gr με ερωτηματικό στον τίτλο "Χαλκίδα: Θύμισε Σαμαρά! «Φιάσκο» η εξαγγελiα Παγώνη για δωρεάν wifi παντού;" (δείτε το ΕΔΩ) έφεραν σε δύσκολη θέση τον δήμαρχο Χαλκιδέων, ο οποίος άρον άρον εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση, (δείτε τη ΕΔΩ), προχωρώντας σε νέες αντιφατικές δηλώσεις, σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσε στις 24 Μαρτίου 2016 σχετικά με το δωρεάν wifi στη πόλη της Χαλκίδας.

Η κωλοτούμπα Παγώνη

Ο Χρήστος Παγώνης, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς, πως παραπληροφόρησε το λαό της Χαλκίδας, λέγοντας τελικά ότι το WiFi εκπέμπει μόνο στη παραλία και κοντά στο δημαρχείο και πως αυτή τη στιγμή μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο 30 - 40 ταυτόχρονοι χρήστες, όπου στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα που απεικονίζει 47 συνδεδεμένους χρήστες (ανάμεσα τους και εργαζόμενοι του δήμου;) που βρίσκονταν κοντά στο δημαρχείο, κατά τη χθεσινή ημέρα (10/5/2016) και ώρα (13:20), σημειώνοντας επίσης πως παρουσιάζονται συχνές αποσυνδέσεις των χρηστών λόγω πολιτικών ασφαλείας του δικτύου.

Με λίγα λόγια, ο Χ. Παγώνης ενώ στις 24 Μαρτίου 2016 εξέδωσε ολόκληρη βαρύγδουπη ανακοίνωση αφήνοντας να εννοηθεί πως όλοι οι δημότες της Χαλκίδας θα έχουν δωρεάν ίντερνετ, έρχεται τώρα και κάνει την "μεγάλη αποκάλυψη", πως ο Δήμος Χαλκιδέων θα προσφέρει δωρεάν wifi, με τον ίδιο τρόπο που το πράττουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις της Χαλκίδας, οι οποίες το προσφέρουν και με καλύτερο σήμα μάλιστα.

Μάλιστα ο δήμαρχος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είχε εκδώσει και την ακόλουθη ανακοίνωση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του EviaZoom.gr που τον έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση:

«Με αφορμή διαδικτυακό δημοσίευμα που φέρει ως τίτλο “Φιάσκο η εξαγγελία Παγώνη για δωρεάν wifi παντού”και εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη λύπη μας για την προσπάθεια απαξίωσης του έργου, όχι μόνο του Δημάρχου Χαλκιδέων Χ. Παγώνη, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου, υπογραμμίζουμε τα εξής:

Το WiFi που εκπέμπει στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χαλκιδέων (Κόκκινο Σπίτι – Παλαιά γέφυρα) είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο (Final test- Quality assurance), όπως εξαρχής ανακοινώσαμε και εξυπηρετείται από μία σύνδεση ADSL 24 Mbps . Στο τελικό παραδοτέο έργο θα εξυπηρετείται από 3 VDSL (30 Mbps έκαστη) με την προοπτική να υποστηρίζει 250- 400 χρήστες ταυτόχρονα.

Ήδη με την υπάρχουσα υποδομή μπορούν να εξυπηρετηθούν 30- 40 ταυτόχρονοι χρήστες. Στην παρούσα φάση υλοποιήσεως του έργου, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάζονται συχνές αποσυνδέσεις των χρηστών λόγω πολιτικών ασφαλείας του δικτύου.

Στην εικόνα που επισυνάπτεται παρουσιάζονται οι χρήστες τη σημερινή ημέρα (10/5/2016) και ώρα (13:20), με 47 συνδεδεμένους χρήστες , με διάρκεια συνδέσεως από 2 έως περισσότερα των 25 λεπτών της ώρας.
Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο “ενημερωτικό” site, ουδέποτε έχει ζητήσει οποιαδήποτε ενημέρωση ή διευκρίνιση από κάποια Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της εγκυρότητας και αντικειμενικότητας των πληροφοριών που προσφέρει απλόχερα στους αναγνώστες του. Αν το είχε πράξει, η επιλογή λέξεων και φράσεων όπως “φιάσκο” , “βαρύγδουπες” και “δεν παίζει” (!), μάλλον δεν θα υπήρχαν.

Κάποιες φορές όμως, κάποιες σελίδες κιτρινίζουν και δεν είναι λόγω της άνοιξης...» 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA