Με απόφαση Εισαγγελέα: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παίρνει άδεια και σταματάει την απεργία πείνας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με απόφαση Εισαγγελέα: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παίρνει άδεια και σταματάει την απεργία πείνας

Δεκτό έγινε από το Συμβούλιο των Φυλακών, με σχετική τοποθέτηση του νέου επόπτη, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, Ιωάννη Χατζόγλου, το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την χορήγηση της τρίτης άδειας 48 ωρών...

Η άδεια θα τεθεί εν ισχύ μόλις εξέλθη από το νοσοκομείο που έχει εισαχθεί λόγω απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας, στον Δημήτρη Κουφοντίνα χορηγείται 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ.

Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες άδειες ο Κουφοντίνας είχε όρο την εμφάνιση του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Η απόφαση ελήφθη την ώρα που η κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν σε οριακό σημείο μετά από δύο εβδομάδες σκληρής απεργίας πείνας, καθώς αρνούνταν να του χορηγηθεί οποιοδήποτε σακχαρούχο σκεύασμα και πίνει μόνο νερό.

Το αίτημα για την χορήγηση της τρίτης τακτικής άδειας του είχε «παγώσει» μετά την αυτοεξαίρεση των δύο Εισαγγελέων οι οποίοι είχαν ψηφίσει θετικά τις δύο προηγούμενες φορές και τιμωρήθηκαν γι’ αυτό με την άσκηση πειθαρχικής αγωγής σε βάρος τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Στον απεργό πείνας που τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας συμπαραστέκονται η σύζυγος του, Αγγελική Σωτηροπούλου, ο φοιτητής γιος τους, Έκτορας, αλλά και πολλοί αλληλέγγυοι.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν.

Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη.

Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA