Μήνυση κατά Μπακογιάννη υποβάλλει ο Κοτζιάς για τις αναφορές «περί Στάζι» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μήνυση κατά Μπακογιάννη υποβάλλει ο Κοτζιάς για τις αναφορές «περί Στάζι»

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κοτζιά - Μπακογιάννη στη Βουλή...

Μήνυση προτίθεται να υποβάλλει o υπουργός Εξωτερικών εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη λόγω των συκοφαντικών αναφορών της βουλευτή της ΝΔ περί υιοθέτησης πρακτικών Στάζι.
 

«Παρακολουθώ τον υπουργό εξωτερικών να απειλεί στα κανάλια με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων» είπε η κ. Μπακογιάννη κατά την τοποθέτησή της στη διαδικασία της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ και πρόσθεσε την αναφορά που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών. «Είναι γνωστή στη γενιά μας η τακτική Στάζι. Τον προκαλώ να τα καταθέσει όλα. Ας καταθέσει όμως και τα δικά του, αυτά που έκανε τον τελευταίο χρόνο για να φτάσει στη συμφωνία» προκάλεσε.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Κοτζιάς ζήτησε και πήρε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει. «Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε δημοσιεύματα από περιοδικό που διασυνδέεται με την κ. Μπακογιάννη που έχουν καταδικαστεί από ελληνικά δικαστήρια στο Πρωτοδικείο, στο Εφετείο και τελεσίδικα στον Άρειο πάγο. Με το δικό της άκομψο ως συνήθως τρόπο, τα χρησιμοποίησε, την καλώ να τα πάρει πίσω ή να κάνει άρση ασυλίας της στο Κοινοβούλιο» είπε ο κ. Κοτζιάς προαναγγέλλοντας την υποβολή μήνυσης.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόταν σε δημοσίευμα του περιοδικού "Athens Review Of Books" με αντίστοιχο περιεχόμενο με αυτό που παρέθεσε η κ. Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής, με τον κ. Κοντζιά να κινεί ένδικα μέσα -όπως ανέφερε ο ίδιος- τα οποία τελεσίδικα κρίθηκαν υπέρ του.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Κοτζιά ξεκίνησε ένα πινγκ - πονγκ ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών και την κ. Μπακογιάννη επί του συγκεκριμένου ζητήματος, με το θερμόμετρο στην Ολομέλεια να ανεβαίνει επικίνδυνα.

«Με μεγάλη χαρά, ελάτε κ. Κοτζιά να τα βάλουμε κάτω. Να δούμε ποιος στην Ανατολική Γερμανία έγραφε βιβλία (σ.σ. αναπαρήγαγε τον ισχυρισμό ότι ο κ. Κοτζιάς έχει γράψει βιβλίο με τον 'Εριχ Χόνεκερ), με ποιους συνεργαζόταν... Εδώ είμαστε, κάντε μου μήνυση εγώ θα ζητήσω άρση της ασυλίας μου αμέσως» απάντησε η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα κρυφτεί πίσω από την βουλευτική της ασυλία.

«Ξανά έβρισε» είπε προς τον προεδρεύων Σπύρο Λυκούδη ο κ. Κοτζιάς, ζητώντας και πάλι το λόγο. 

«Επανέλαβε την ύβρη για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της στο ζήτημα του μακεδονικού – σκοπιανού» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Είναι γνωστό ότι την ίδια μέρα τη δημοσίευσε η εφημερίδα τα ΝΕΑ μετά από το πρώτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ και την ίδια μέρα σε άλλη σελίδα κατά λάθος βέβαια δημοσίευαν τη συνέντευξη του κ. Σταινμάγερ, προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας που εξηγούσε πώς μέναμε στον ίδιο δρόμο και συμφοιτητούσαμε σε ένα Πανεπιστήμιο στην Φρανκφούρτη». Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε πως ουδέποτε έκανε έστω μια μέρα σπουδών ή άλλων επιστημονικών δραστηριοτήτων στην Ανατολικών Γερμανία.

Έπειτα, η διένεξη αφορούσε το περιεχόμενο των βιογραφικών τους ως προς το ακαδημαϊκό τους ιστορικό, με εκατέρωθεν εγκλήσεις για τον τρόπο και για το από πού αποφοίτησαν οι δυο τους. 

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά πως δεν υπήρξε ποτέ καθηγητής στο Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με τον υπ. Εξωτερικών να αντιτείνει πως ουδέποτε έχει υποστηρίξει πως ήταν καθηγητής στο διάσημο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, παραθέτοντας παράλληλα στοιχεία για να αποδείξει το ψευδές του ισχυρισμού της πρώην υπουργού και για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. 

Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς άφησε αιχμές για τον τρόπο που πήρε το πτυχίο της η κ. Μπακογιάννη. «Να μας πει πώς απέκτησε το πτυχίο της» είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες και από το DocumentoNews

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA