Τουρκικές εκλογές: Άνετη νίκη Ερντογάν και καταγγελίες για νοθεία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τουρκικές εκλογές: Άνετη νίκη Ερντογάν και καταγγελίες για νοθεία!

Άνετη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον πρώτο γύρο με 53,2% δείχνουν τα αποτελέσματα στην Τουρκία, με καταμετρημένο το 90% των ψήφων...

Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντζέ, συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 30,4%.

Με καταμετρημένο το 70,5% των ψήφων των βουλευτικών εκλογών, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) συγκεντρώνει το 44,34% ενώ το CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) 21,47%.

Μέχρι στιγμής, το «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ συγκεντρώνει το 7% ενώ το κουρδικό κόμμα το 10,1%.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu επιβεβαιώνει ότι το κουρδικό HDP ξεπέρασε το 10%, εξασφαλίζοντάς την είσοδό του στο κοινοβούλιο. 

Αυτό αποτελεί κακή… είδηση για το κόμμα του Ερντογάν, που δεν αποκλείεται να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Καταγγελίες για νοθεία

Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε απόπειρες νοθείας στις πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα στην Τουρκία.

«Έφθασαν σε μας πολυάριθμες διαμαρτυρίες» κυρίως από την επαρχία Σανλιούρφα (νοτιοανατολική Τουρκία), δήλωσε ο εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP, ο Μπουλέντ Τεζτσάν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα του κόμματός του στην Άγκυρα.

«Οι φίλοι μας επενέβησαν τη στιγμή που συνέβησαν», πρόσθεσε.

Ο Τεζτσάν απαρίθμησε πολλά παραδείγματα αποπειρών να παραγεμιστούν κάλπες. Μία κάλπη περιείχε ήδη μια εκατοστή ψηφοδέλτια, όλα της συμμαχίας με επικεφαλής το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα AKP, πριν καν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA