Νωρίτερα φέτος η έκδοση αδειών κυνηγιού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νωρίτερα φέτος η έκδοση αδειών κυνηγιού

Εντός της εβδομάδος ξεκινά η έκδοση αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019...

Είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, στις 20 Αυγούστου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, αλλά και ταλαιπωρίας των κυνηγών.

Μέχρι σήμερα, οι σχετικές για την έναρξη της διαδικασίας υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος δημοσιεύονταν ταυτόχρονα και με μεγάλη καθυστέρηση, με συνέπεια οι άδειες να ξεκινούν να εκδίδονται ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. 

Το αποτέλεσμα ήταν να σημειώνεται συνωστισμός στις δασικές υπηρεσίες και στους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες θα έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες ημέρες. 

Οι κυνηγοί επιπλέον διαμαρτύρονταν για την αδυναμία προγραμματισμού των διακοπών τους, αφού έπρεπε να εμφανιστούν αυτοπροσώπως για την έκδοση της άδειας.

Προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα, το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Μάλιστα, εντός της εβδομάδας, πιθανότατα αύριο, αναμένεται να δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, με την οποία καθορίζονται οι εισφορές στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και η υπουργική απόφαση που αφορά στον καθορισμό της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους, για όσους επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας μέσω αυτών.

Παράλληλα, εντός τους μηνός αναμένεται να δημοσιευθεί και η υπουργική απόφαση που αφορά ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα τέλη και οι εισφορές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα παραμείνουν σταθερά και για φέτος. 

Ως εκ τούτου, η τοπική άδεια θα κοστίζει 10 ευρώ, η περιφερειακή άδεια 30 ευρώ και η γενική άδεια θήρας 60 ευρώ. Ως προς τις εισφορές, αυτές θα κυμανθούν στα 60 ευρώ ανά κυνηγό.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA