Τσίπρας στη Βουλή: «Τι θα λέγατε κ. Μητσοτάκη αν η σύζυγός μου δεν κατέθετε πόθεν έσχες και είχε offshore;» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσίπρας στη Βουλή: «Τι θα λέγατε κ. Μητσοτάκη αν η σύζυγός μου δεν κατέθετε πόθεν έσχες και είχε offshore;» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκής στη σύγχρονη πολιτική ιστορία» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη που επέλεξε να τον προκαλέσει σε ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς...

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις «εγκλήσεις» του προέδρου της ΝΔ περί σχέσεων του με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στα οποία ενέταξε και τον Β. Μαρινάκη (!), τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει την εντύπωση ότι «όλοι είμαστε ίδιοι» αντί ουσιαστικών απαντήσεων. 

«Πρόκειται για... αδιάσειστο επιχείρημα από την εποχή της περιβόητης γάτας των Ιμαλαΐων» είπε και διευκρίνισε στρεφόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι το ερώτημα δεν είναι αν συναντά ένας πολιτικός κάποιον επιχειρηματία αλλά το αν υπηρετεί τα συμφέροντά του και του κάνει τα χατίρια έναντι ανταλλαγμάτων στήριξης.

Υπενθύμισε δε την επιχειρηματική κατρακύλα των Ψυχάρη και Μπόμπολα, όπως επίσης και τις διώξεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για την πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου. 

«Όταν ο Χριστοφοράκος σας αγόραζε τηλεφωνικό κέντρο, δεν εξυπηρετούσατε τα συμφέροντα της Siemens;» ρώτησε ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε σε αντίστοιχο τόνο: 

«Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο και για τον Φρουζή; Δεν τον βοηθούσαν οι κυβερνήσεις σας να κρατήσουν ψηλά τις τιμές φαρμάκων της Novartis; Θα ισχυριστείτε το ίδιο και για τον Β. Μαρινάκη;».

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση, προέτρεψε τον πρόεδρο της ΝΔ να σταματήσει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως δήθεν θύμα της κακόβουλης δημοσιογραφίας που τάχα κατευθύνετε από Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας πως τα δημοσιεύματα που αφορούν την σκιώδη επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του δεν αποτελούν παραβίαση του προσωπικού απορρήτου. Αφήστε αυτήν την καραμέλα. Ποσώς μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή. Είστε δημόσιο πρόσωπο...» επισήμανε.

«Φανταστείτε», συνέχισε, «αν εγώ είτε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε ως πρωθυπουργός αρνιόμουν να παρουσιάσω το πόθεν έσχες με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου μου. Φανταστείτε η σύζυγός μου να είχε offshore και η χρεοκοπημένη εταιρία της να χρηματοδοτείτο από την ίδια offshore που δίνει χρηματοδότησε με 8 εκατ. ευρώ στο Πρώτο Θέμα, κι εγώ παράλληλα να σιωπούσα. 

Τι θα έλεγαν τα παπαγαλάκια σας για εμένα;». 

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο περιβόητο και επί 11 χρόνια απλήρωτο δάνειο του Κήρυκα Χανίων, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για ballon payment και σκανδαλώδη ρύθμισή του.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA