Γλυφάδα: 50 χρόνια Ιερέας! Τον τίμησε ένα ολόκληρο χωριό - Φώτο και Βίντεο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γλυφάδα: 50 χρόνια Ιερέας! Τον τίμησε ένα ολόκληρο χωριό - Φώτο και Βίντεο

Η Γλυφάδα Εύβοιας τίμησε τον Ιερέα του χωριού ο οποίος συμπλήρωσε τα 50 χρόνια Ιεροσύνης, παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδας - Τιμής ένεκεν η μαρμάρινη πλάκα που τοποθετήθηκε στο Ναό του χωριού μέσα σε μεγάλη συγκίνηση...

ΒΙΝΤΕΟ
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα (27/10) τον Ναό του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου της Γλυφάδας για να τιμήσει τον Ιερέα Βασίλειο Ντελέκο, ο οποίος συμπλήρωσε 50 χρόνια Ιεροσύνης στην περιοχή.
Την εορταστική εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλυφάδας με την παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.Χρυσοστόμου και η μεγάλη έκπληξη για τον π.Βασίλειο ήρθε στο τέλος της εκδήλωσης...
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανδρέας Φραντζής παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Ιερέα του χωριού, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια είδε τοποθετημένη στο Ναό μία μαρμάρινη πλάκα, η οποία είναι Τιμής Ένεκεν προς το πρόσωπο του, σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα αυτά τα χρόνια.
Η αποκάλυψη έγινε μέσα σε χειροκροτήματα και η συγκίνηση ήταν μεγάλη.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε γεύμα, ενώ το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος μαζί με την οικογένεια του, Αντιδήμαρχοι, τοπικοί φορείς κ.α.


Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλυφάδας Ανδρέα Φραντζή στην σημερινή εορταστική εκδήλωση

"Σεβασμιότατε, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Αντιδήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού ΔΙαμερίσματος μας, Αγαπητοί Συγχωριανοί μου, Φίλοι και Φίλες...

Πρώτα απ΄όλα θέλω εκ μέρους όλου του Δ.Σ. του νεοσύστατου Πολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλυφάδας της ενιαίας και αδιερέτου τέως Κοινότητας Γλυφάδας, να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ γιατί είναι μία ξεχωριστή μέρα για το χωριό μας που με αφορμή τα 50 χρόνια Ιερωσύνης του Πρωτοπρεσβυτέρου Βασίλειου Ντελέκου βρήκαμε την ευκαιρία να τον τιμήσουμε για την προσφορά του σε αυτόν τον τόπο.

Θέλω να τονίσω πως για το χωριό μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η σημερινή εκδήλωση γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τιμήσουμε ΄'ενα αξιοσέβαστο άνθρωπο που με το παράδειγμα του, την αφοσίωση στην αποστολή του, αλλά και την έμπρακτη αγάπη του ξεχωριστά για τον καθένα μας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Διότι όλες αυτές οι αρετές είναι εκείνες που δένουν μία κοινωνία ειδικά στις δύσκολες ώρες και πόσο μάλλον στις ώρες που ζούμε την σήμερον ημέρα λόγω της κρίσης.

Πάτερ Βασίλη
Ίσως αισθανθείς λίγο αμήχανα από τους θριαμβευτικούς τόνους που φανερώνονται από την επιθυμία μας να σε τιμήσουμε και να σε αναδείξουμε.

Όμως η ζωή σου, το έργο σου, η αξιοσύνη σου και το παράδειγμα σου, δικαιώνουν την ανθρώπινη παράδοση των τίμιων και εργατικών ανθρώπων αυτού του τόπου που κυριολεκτικά θεμελιώνουν έργα ολόκληρων γενεών με την δύναμη της προσφοράς και της αξιοσύνης τους.

Έτσι δεν νιώθουμε πως υπερβάλλουμε και θα λέγαμε πως η ζωή σου αποτελεί την εκπλήρωση κάθε ευγενικού ονείρου.

Από την αρχή της Ιερατικής σου ζωής, με τις διανοητικές σου ιακανότητες, την συνεχή προσπάθεια, την απόλυτη πίστη στην αποστολή και στο έργο του Ιερέα, κατάφερες να γίνεις υπόδειγμα Ιερέα για όλο τον Ιερατικό κόσμο, αλλά κατάφερες να γίνεις υπόδειγμα Ιερέα για όλο τον Ιερατικό κόσμο, αλλά κατάφερες να γίνεις και υπόδειγμα οικογενειάρχη και να αποτελέσεις πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Δεν είναι τυχαίο που επί πολλά έτη γινόσουν αποδέκτης έντονης πίεσης από την Ιερά Μητρόπολη μας για να λειτουργήσεις σε Ιερό Ναό της Πρωτεύουσας μας την Χαλκίδα.

Όμως εσύ στάθηκες εδώ στο χωριό μας με την αυτοθυσία που σε διακρίνει για να το κρατήσεις ζωντανό και να σταθείς κοντά στους ανθρώπους του.

Γιαυτό και σε τιμούν και σε αγαπούν όλοι οι συγχωριανοί σου.

Κέρδισες την εμπιστοσύνη όλων μας, μόνιμων κάτοικων και ξενιτεμένων, αλλά και αυτών που ήρθαν στο χωριό μας και έγινε και δικό τους χωριό.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέσα από το παγκάρι, το δίσκο και το κερί, με τις ανώνυμες και επώνυμες δωρεές στάθηκαν δίπλα σου και εσύ ανταπόδωσες με αγάπη αποπερατώνοντας το Ναό μας που βρίσκόταν σε πολύ πρώϊμα στάδια υπό του πατρός σου, ανακαίνισες και ευπρέπισες όχι μόνο το εσωτερικό αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του Ναού.

Ανακαίνισες και τα παρεκκλήσια μας.

Όλη σου η προσπάθεια πρόσθεσε μεγαλοπρέπεια στους θρησκευτικούς μας χώρους και στο χωριό μας και κατάφερες η απόδοση της λατρείας μας προς το Θεό με τη Θεία λειτουργία να μας δημιουργεί μία ανάταση ψυχής και να φέρει όλο και περισσότερο κόσμο κοντά στο Θεό.

Πάτερ Βασίλη

50 χρόνια τώρα είσαι μαζί μας στις χαρές και στις λύπες...
Προσεύχεσαι με θέρμη για όλους μας
Πάντρεψες και βάφτισες διαφορετικές γενιές
Κατευόδωσες τους συγγενείς μας στην τελευταία τους κατοικία...

Πάντα στέκεις σωστός απέναντι μας όπως το επιβάλλουν οι στιγμές και ο λόγος σου έχει το γνώρισμα της αγάπης

Κατάφερες να εκφράσεις αυθεντικά την ιστορική εικόνα του Έλληνα ιερέα που αγαπά τον τόπο του και έγινες η παράδοση που δένει το χωριό μας με την εκκλησία.
Για όλα αυτά σε τιμούμε, σε αγαπούμε και σε ευγνωμονούμε
Να σαι πάντα καλά
Με μία φωνή ζητώ όλοι να αναφωνήσουμε
ΑΞΙΟΣ"

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA