Θύελλα αντιδράσεων για τον εγκλεισμό του «Νυχτερίδα» στο κυνοκομείο - «Είχαμε καταγγελίες για επιθέσεις» απαντά ο Δήμος Χαλκιδέων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΕΛΟΠΥ
 

Θύελλα αντιδράσεων για τον εγκλεισμό του «Νυχτερίδα» στο κυνοκομείο - «Είχαμε καταγγελίες για επιθέσεις» απαντά ο Δήμος Χαλκιδέων (ΦΩΤΟ)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η «φυλάκιση» του «Νυχτερίδα» στο κυνοκομείο από υπαλλήλους του Δήμου Χαλκιδέων...

Πρόκειται για τον αδέσποτο σκύλο που βλέπετε, το οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές του έδιναν φαγητό και νερό καθημερινά, ενώ τα παιδιά έγραψαν και τραγούδι για τον τετράποδο φίλο τους, τον οποίον ονόμασαν «Νυχτερίδα» και γρήγορα έγινε η μασκότ του σχολείου. 

Όπως κατήγγειλε μέσω facebook η διευθύντρια του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Δήμητρα Μανούσου: 

«Την Τρίτη 5 Ιουνίου παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον διάλεξε ο Δήμος Χαλκίδας να μας πάρει το φίλο μας το Νυχτερίδα απ το σχολείο... Τον στοίβαξε στο κυνοκομείο μαζί με πολλά άλλα δύστυχα και αθώα ζωάκια που το μόνο κακό που έκαναν ήταν ότι γεννήθηκαν σκύλοι.... Υπήρξαν λέει καταγγελίες κι εμείς ρωτάμε όλο αφέλεια: ήταν έγγραφες; τα περιστατικά αποδεικνύεται ότι ήταν αληθή; Από την άλλη πως ενα σκυλάκι τόσο φιλικό που φροντίζουμε ολη τη χρονιά αλλάζει πρόσωπο όταν κλείνει το σχολείο; Τέλος όταν κάποιοι κακομεταχειρίζονται τα ζώα δεν είναι λογικό αυτά να αντιδρούν; Αυτοί άραγε γιατί δεν τιμωρούνται; Τα παιδιά του σχολείου μας είναι πολύ αναστατωμένα και θέλουν πίσω το φίλο τους. Ζητήσαμε αμέσως να τον δούμε στο κυνοκομείο και μας είπαν οτι...θα μας απαντήσουν! Η λύση βέβαια είναι το σκυλάκι μας να υιοθετηθεί και μέχρι τότε να φιλοξενηθεί προσωρινά. Όποιος μπορεί ας μας βοηθήσει. Κι αλίμονο σε όποιον διανοηθεί να βλάψει το Νυχτερίδα μέχρι να τον πάρουμε πίσω», ανέφερε η Δήμητρα Μανούσου και από την στιγμή εκείνη δεκάδες χρήστες του facebook ξεκίνησαν να ανεβάζουν πλήθος αναρτήσεων κατά του Δήμου Χαλκιδέων και υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του «Νυχτερίδα».

                                   Η Δήμητρα Μανούσου


Τι απαντά ο Δήμος Χαλκιδέων

Όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι υπαλλήλοι του Δήμου Χαλκιδέων για τα αδέσποτα ζώα, έγιναν επώνυμες καταγγελίες για επιθέσεις κατά του συγκεκριμένου σκύλου, κάτι που τους ανάγκασε να τον μεταφέρουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Χαλκίδας. Επίσης τόνισαν με νόημα πως «Όποιος επιθυμεί την υιοθεσία του Νυχτεριδα ξερει που θα τον βρει..».

Ακολούθως η Διευθύντρια του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Δήμητρα Μανούσου απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη:

Τέλος καλό, όλα καλά για τον «Νυχτερίδα»

Αίσια έκβαση φαίνεται να έχει η περιπέτεια τού τετράποδου φίλου των παιδιών, καθώς γνωστοποιήθηκε ότι ο «Νυχτερίδας» υιοθετήθηκε από δύο άτομα τα οποία θα αναλάβουν σύμφωνα με το Νόμο την ευθύνη και τις τύχες του ζώου και άμεσα θα μεταφερθεί στο νέο σπιτικό του.
 
Φωτογραφίες των μαθητών για τον «Νυχτερίδα»

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα