26χρονος απατεώνας και εκβιαστής στα Ψαχνά - Πως έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας ο νεαρός κατασκευαστής ιστοσελίδων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

26χρονος απατεώνας και εκβιαστής στα Ψαχνά - Πως έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας ο νεαρός κατασκευαστής ιστοσελίδων (ΦΩΤΟ)

«Δάσκαλος» στην απάτη αναδεικνύεται ένας 26χρονος κατασκευαστής ιστοσελίδων από τα Ψαχνά, ο οποίος, εδώ και λίγο καιρό, έχει δημιουργήσει «ειδησεογραφικό» blog και αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος...

Η παράνομη δράση του νεαρού αεριτζή έγινε γνωστή το καλοκαίρι του 2019 όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας του πέρασαν χειροπέδες στα Ψαχνά για τα αδικήματα της εκβίασης και της απάτης μέσω διαδικτύου, τα οποία είχε διαπράξει με αντράνταχτα στοιχεία και αποδείξεις, που είχε στη κατοχή της η Ασφάλεια Χαλκίδας.

Αφού κάθισε ένα βράδυ στο κρατητήριο, το επόμενο πρωί αφέθηκε ελεύθερος, όπως συμβαίνει σε υποθέσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, και για την υπόθεση ορίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, προκαταρκτική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε και με καθυστέρηση πλέον αναμένεται η ημερομηνία της δίκης.

Συγκεκριμένα, ο κουτοπόνηρος νεαρός κατοχύρωσε, -σε αυτή τη περίπτωση-, domains ενημερωτικών ιστοσελίδων της Εύβοιας σε κατάληξη .com, τα οποία αγόραζε με ούτε 10 ευρώ (9.90 για την ακρίβεια) και στη συνέχεια, μέσω γραπτών μηνυμάτων στο facebook, ζητούσε εκβιαστικά από τους ιδιοκτήτες, που είχαν την κύρια ιδιοκτησία των συγκεκριμένων domains σε κατάληξη .gr, από 200 εως και 2.000 ευρώ για να τους τα πουλήσει. Μάλιστα για να πιέσει και να εκβιάσει περισσότερο ώστε να πάρει τα χρήματα άμεσα, είχε κάνει ανακατεύθυνση στα domain σε .com που είχε κατοχυρώσει να πηγαίνουν στο blog του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ένας από τους ιδιοκτήτες αρνήθηκε να του δώσει τα 200 ευρώ που του ζητούσε λέγοντας του ότι θα τον καταγγείλει στις Αρχές, εκείνος του ζήτησε 2.000 ευρώ όπως θα δείτε στη παρακάτω συνομιλία:

Ιδιοκτήτης: Να ξέρεις ότι πριν τις συνέπειες που θα υποστείς, ούτε συγγνώμη θα γίνει δεκτή, ούτε συμβιβασμός θα υπάρξει... τα υπόλοιπα θα τα πεις εκεί που πρέπει...

Δράστης: Επειδή το τραβάς για να το πάρεις θέλω 2.000 ευρώ για το όνομα...

Δείτε το απόσπασμα από την συνομιλία που εμπεριέχεται στη δικογραφία της Ασφάλειας Χαλκίδας:
(για ζουμ πατήστε πάνω στην εικόνα):
Ολόκληρη η δικογραφία θα δημοσιευτεί σε επόμενη ανάρτηση μαζί με τα στοιχεία του νεαρού δράστη για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
 
Το παραμύθι με τα ψεύτικα στοιχεία του ALEXA και τους ψεύτικους followers...

Αν και το συγκεκριμένο είναι ανάξιο αναφοράς, τονίζεται ότι μετά από λίγους μήνες, προσπαθώντας ο 26χρονος να εξαπατήσει, αυτή τη φορά, όσους διαβάζουν το blog του, άρχισε να εμφανίζεται προς τα έξω αποκλειστικά ως δημοσιογράφος διαδίδοντας γραπτώς ότι δήθεν το blog που δημιούργησε τον τελευταίο χρόνο, είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα στην Εύβοια, κοινοποιώντας ψευδή - πλαστά στοιχεία που δημιούργησε ο ίδιος στο ALEXA.

Φυσικά, αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του. Και ένας άσχετος γνωρίζει ότι ένα site ή blog με ένα, δύο κολπάκια μπορεί να βρεθεί ψηλά σε μία κατάταξη του ALEXA, την οποία πλέον κανένας σοβαρός διαχειριστής ή ιδιοκτήτης ιστοσελίδας δεν παίρνει στα σοβαρά.

Στη πραγματικότητα η επισκεψιμότητα στο blog του είναι μηδαμινή και βρίσκεται στο πάτο της κατάταξης, σε σημείο που δεν υπάρχει καν στις μετρήσεις που εμπεριέχουν αξιόπιστες πλατφόρμες μέτρησης, όπως το πιο αξιόπιστο στο κόσμο: similarweb.com.

Πρόκειται για τη μηχανή συλλογής δεδομένων, η οποία δημοσιεύει κάθε μήνα την κατάταξη των ενημερωτικών και μη sites, σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και την οποία χρησιμοποιούν οι περισσότεροι  από τους επίσημους φορείς του ελληνικού κράτους ως «εργαλείο» (π.χ. τα υπουργεία για κατανομή διαφήμισης κ.λπ.), καθώς είναι η μοναδική πλατφόρμα που έχει πολύ μικρή απόκλιση σε σχέση με τα στοιχεία των Google Analytics που είναι ότι πιο αξιόπιστο για την μέτρηση της επισκεψιμότητας.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν να αναφέρουμε ότι το EviaZoom.gr είναι σταθερά πρώτο στην κατάταξη των Ευβοϊκών site. (Δείτε ΕΔΩ σε ποια θέση βρίσκεται).

«Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι...» που λέει και η σοφή παροιμία.

Παράλληλα, ο 26χρονος αεριτζής αγοράζοντας ψεύτικα like, όπως κάνουν απατεώνες του διαδικτύου, γέμισε τη σελίδα του στο facebook, μέσα σε λίγους μήνες, με μερικούς χιλιάδες «μαϊμού» - θαυμαστές.

Συνεχίζεται...

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα