Όπως έκανε γνωστό ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (22-08-2025), την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν δύο θάνατοι και 12 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου... Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που βρίσκεται στην Ελλάδα και εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού (Σερβία), το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην περαιτέρω ανάλυση.
Από τους 12 ασθενείς που παραμένουν για νοσηλεία, οι 2 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και οι 10 σε κλίνες εκτός ΜΕΘ.
Οι Δήμοι που εκτιμάται από τον ΕΟΔΥ ότι υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτή τη τη στιγμή, με τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι οι εξής:
Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Αιγάλεω, Περιστέρι, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Ίλιο, Κορυδαλλός, Σαλαμίνα, Μαραθώνας, Παπάγου – Χολαργού, Ηλιούπολη, Πύργος, Τύρναβος, Αγιά, Λάρισα, Τέμπη, Κιλελέρ, Καρδίτσα, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο και Πέλλα.
















