"Πόλεμος" Ντινόπουλου με την «Εφημερίδα των Συντακτών» για οφειλές 30.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

"Πόλεμος" Ντινόπουλου με την «Εφημερίδα των Συντακτών» για οφειλές 30.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ

"Πόλεμος" Ντινόπουλου με την «Εφημερίδα των Συντακτών» για οφειλές 30.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠΠόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αργύρη Ντινόπουλο με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, μετά από το σημερινό της πρωτοσέλιδο, στο οποίο κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών ότι χρωστά περίπου 30.000 ευρώ στο επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ).
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων έβγαλε απόφαση κόλαφο για τον κ.Ντινόπουλο που τον υποχρεώνει να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε στον ΕΔΟΕΑΠ.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η υπόθεση του Αργύρη Ντινόπουλου κρίθηκε από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και αποδείχθηκε ότι από το 2008, οπότε και εγκατέλειψε το δημοσιογραφικό επάγγελμα γιατί εκλέχθηκε βουλευτής, δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο, αν και όπως υποστηρίζει αξιοποιεί τις ιατρικές, φαρμακευτικές παροχές του ΕΔΟΕΑΠ.

Απάντηση σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ.Ντινόπουλος σχετικά με απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ που τον υποχρεώνει να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε εξαπατώντας τον επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων.

Ο κ. Ντινόπουλος απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, ενώ σε ανακοίνωση-απάντηση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "κατά το χρονικό διάστημα (2009-2010) της προαιρετικής ασφάλισής μου κατέβαλα στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ" και ότι "τα σχετικά παραστατικά είναι αναρτημένα στον λογαριασμό μου στο facebook" καθώς και ότι "όταν άλλαξε η ασφαλιστική νομοθεσία διέκοψα την προαιρετική ασφάλισή μου στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ίδιο ζήτησα να γίνει και στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με το αίτημα για συνολική ρύθμιση των οφειλών μου".

ΣΥΡΙΖΑ: "Ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός" ο Ντινόπουλος
Επίθεση εναντίον του Αργύρη Ντινόπουλου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν είναι "ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός".

"Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και κυνηγά επαγγελματίες με ελάχιστα χρέη, θα ήταν οι υπουργοί της να μην δηλώνουν άνεργοι, για να γλυτώσουν από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Η πρωτοφανής απάτη του υπουργού Εσωτερικών, Α. Ντινόπουλου, εις βάρος του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών, συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση.

Ο υπουργός κατηγορείται ότι έκλεβε κανονικότατα το ΕΔΟΕΑΠ, αφού δεν πλήρωνε τις εισφορές του δηλώνοντας άνεργος (!!!), ενώ, ταυτόχρονα, αξιοποιούσε τις ιατροφαρμακευτικές παροχές του ταμείου, φτάνοντας σήμερα να χρωστά γύρω στα 30.000 ευρώ σε εισφορές!

Για πόσο ακόμα θα ηγείται ο κ. Ντινόπουλος ενός τόσο κρίσιμου υπουργείου και θα τον καλύπτει ο κ. Σαμαράς;", αναφέρει η ανακοίνωση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA