Γιώργος Ακριώτης: «Σοκ και δέος προκαλεί η κακοποίηση της Βουλγάρας οικιακής βοηθού στην Ιστιαία» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γιώργος Ακριώτης: «Σοκ και δέος προκαλεί η κακοποίηση της Βουλγάρας οικιακής βοηθού στην Ιστιαία»

Γιώργος Ακριώτης: «Σοκ και δέος προκαλεί η κακοποίηση της Βουλγάρας οικιακής βοηθού στην Ιστιαία»
Ο βουλευτής Εύβοιας, Γιώργος Ακριώτης εξέδωσε ανακοίνωση για την κακοποίηση που υπέστη η 50χρονη Βουλγάρα οικιακή βοηθός, πριν λίγες μέρες, στην Ιστιαία...

"Σοκ και δέος μας προκαλεί το απίστευτης βιαιότητας περιστατικό της κακοποίησης και του βασανισμού της Βουλγάρας υπηκόου, οικιακής βοηθού, Αναστασίας Τοντόροβα Ραίτσεβα, από συγγενείς της ηλικιωμένης κυρίας που αυτή φρόντιζε στην Ιστιαία.
 

Θα ευχόμασταν να πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές επεισόδιο, καταδικαστέο απερίφραστα από όλους/ες μας, το οποίο είμαι βέβαιος ότι έτσι κι αλλιώς η δικαιοσύνη θα ελέγξει ενδελεχώς και παραδειγματικά.
 

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς παρά να προβληματιστεί για το υπόβαθρο της εγκληματικής κουλτούρας του ρατσισμού που υφέρπει πίσω από τη συγκεκριμένη πράξη, γιατί αυτή η «συμπεριφορά», ιδιαίτερα της απεχθούς μορφής του βασανισμού, υποδηλώνει την αίσθηση «φυλετικής ανωτερότητας» απέναντι σε κάποιο ον που του αξίζει αντιμετώπιση υπανθρώπου.
 

Όπως επίσης δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε ότι οφείλουμε ως κοινωνία και πολιτεία να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών και ενεργητικής αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, κυρίως οικονομικούς μετανάστες, που, υποκαθιστώντας τα τραγικά ελλείμματα των κοινωνικών δομών, ως οι «αόρατοι εργαζόμενοι της διπλανής πόρτας», παρέχουν φροντίδα στους ηλικιωμένους γονείς ή τα παιδιά μας.

Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται και αξίζουν κοινωνική αναγνώριση, ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA