Γιάννης Μαραγκός: «Μία ΜΟΜΑ μόνο θα μας σώσει» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γιάννης Μαραγκός: «Μία ΜΟΜΑ μόνο θα μας σώσει»

Γιάννης Μαραγκός: «Μία ΜΟΜΑ μόνο θα μας σώσει»
Δείτε το ενδιαφέρον άρθρο του Γιάννη Μαραγκού...

"Ο διαμήκης οδικός άξονας της Εύβοιας είναι ένα έργο που διακαώς αναμένει σύσσωμος ο Ευβοϊκός κόσμος. Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, είκοσι χρόνια πριν ίσως και περισσότερα, οι Ευβοείς πιστέψαμε με την ολοκλήρωση του έργου ότι η Εύβοια θα συμπεριλαμβανόταν στις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας λόγω του νέου οδικού άξονα, της φυσικής ομορφιάς του νησιού αλλά και λόγω της μικρής χιλιομετρικής απόστασης από την Αθήνα.
 

Σε αυτά τα είκοσι και πλέον χρόνια έχουν υπάρξει πολλές υποσχέσεις. Έχουν γίνει αρκετές ανακοινώσεις για την δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, με τελευταία αυτή του πρώην Αντιπεριφερειάρχη τον Μάρτιο του 2013, όπου ζήτησε την ένταξη του έργου στον ΕΣΠΑ 2014-2020 και ένα χρόνο αργότερα βουλευτής της Ν.Δ. μας διαβεβαίωνε ότι το έργο εντάχθηκε στο διευρωπαϊκό δίκτυο Μεταφορών και η χρηματοδότηση θα γίνει από το ταμείο συνοχής. Άλλα επειδή σε όλα τα καλά και τα ευχάριστα υπάρχει και ένα «αλλά» ενημερωθήκαμε ότι το έργο θα βρίσκεται σε φάση κατάθεσης και συζήτησης τροπολογιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η κατασκευή του έργου εξαρτάται από αυτό.
 

Οι ελπίδες χιλιάδων Ευβοέων μετά από αυτό δεν χάθηκαν άρχισαν όμως σιγά σιγά να μειώνονται.
Σε αντίθεση με αυτό ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός εθνικής αμύνης κύριος Καμμένος ανακοίνωσε την επανασύσταση και λειτουργία της ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης), κατά πολλούς τάγμα μηχανικού.
 

Η ΜΟΜΑ είχε πρωτο συσταθεί το 1957 και καταργήθηκε το 1992 με το νόμο 2026/92 άρθρο 18 μετά από έντονες πιέσεις προς την τότε κυβέρνηση από μεγαλοεργολάβους της χώρας.
 

Η ΜΟΜΑ στα 35 χρόνια λειτουργίας της με δικό της στόλο μηχανημάτων σε επτά μονάδες είχε κατασκευάσει όλα τα στρατόπεδα, αεροδρόμια, γέφυρες καθώς επίσης και 15.000 χιλιόμετρα εθνικών και επαρχιακών οδών.
 

Εάν τελικά επανασυσταθεί και λειτουργήσει η ΜΟΜΑ κάνω ανοιχτή πρόταση στον Ευβοιώτη βουλευτή των ΑΝΕΛ, μιας και ο ίδιος είναι πολύ πιο κοντά στον αρχηγό της παράταξης του, να ζητήσει το πρώτο έργο που θα αναλάβει να είναι αυτό του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας.

Θα είναι ένα έργο για το οποίο όταν ολοκληρωθεί, οι Ευβοιώτες θα τον ευγνωμονούν για πολλά χρόνια και αυτός θα είναι ο πολιτικός ο οποίος δικαίως θα διεκδικήσει τον τίτλο του πολυτιμότερου πολιτικού στην Εύβοια."


Γιάννης Μαραγκός
Μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης
Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ευβοίας
εμπορικό τμήμα

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA